Chadwick Boseman (29. 11. 1976‒28. 8. 2020). Foto: Reuters
Chadwick Boseman (29. 11. 1976‒28. 8. 2020). Foto: Reuters

Družbeno omrežje je novico potrdilo na svojem uradnem profilu, delili so objavo ter pripisali, da gre za najbolj všečkan tvit vseh časov.

Na igralčevem profilu so delili njegovo črno-belo fotografijo, h kateri so podali uradno izjavo, da je izgubil štiriletno bitko z rakom debelega črevesa. "Kot pravi borec je Chadwick vztrajal in vmes posnel tudi filme, ki so vam tako pri srcu," je v izjavi za javnost zapisala njegova družina in dodala, da so vsi njegovi najbolj prepoznavni liki nastali "med številnimi kemoterapijami in operacijami". "Največja čast zanj je bila, da je lahko v Črnem panterju oživil kralja T'Challo," so zapisali v sporočilu za javnost.

Tvit je v trenutku postal viralen, z več kot 5,7 milijona všečkov pa se je zavihtel na vrh Twitterjevega seznama najbolj všečkanih objav, število všečkov pa še vedno narašča (v času objave je dosegel več kot 6,8 milijona všečkov).

Prej rekord pripadal Baracku Obami
Sledi mu tvit nekdanjega ameriškega predsednika Baracka Obame iz leta 2017, ki ima več kot 4,3 milijona všečkov. Gre za enega izmed treh tvitov, s katerim se je odzval na rasistično zborovanje v Charlottesvillu v ZDA. V tvitu je citiral besede nekdanjega južnoafriškega voditelja Nelsona Mandele, zapisane v njegovi avtobiografiji Dolga pot do svobode (The Long Walk To Freedom). "Nihče se ne rodi s sovraštvom do drugega človeka zaradi barve njegove kože, njegovega rodu ali vere ..." se je glasil tvit, ki ga je Obama pospremil s fotografijo, posneto leta 2011, ko je obiskal vrtec v Bethesdi v Marylandu. Na fotografiji Obama skozi okno pozdravlja tri nasmejane otroke, ki pripadajo trem različnim rasam.