Heidi je videti zelo prijetna, a je lahko tudi usodna (za vaš računalnik). Foto: EPA
Heidi je videti zelo prijetna, a je lahko tudi usodna (za vaš računalnik). Foto: EPA

Iz podjetja McAfee, ki se ukvarja s spletno varnostjo, so sporočili, da je iskanje ohranjevalnikov zaslona in drugih spletnih vsebin z mično voditeljico oddaje Oblikovalci Heidi Klum in nekdanjo manekenko perila Victoria's Secret precej nevarno, saj imate ena proti deset možnosti, da končate na zlonamerni spletni strani z virusi in drugimi vsebinami, namenjenimi kraji osebnih podatkov.

Igralci "nevarnejši" od pevcev
Pri McAfeeju, kjer vsako leto sestavijo ta seznam, dodajajo, da spletni kriminalci prav z imeni uporabnike spleta vabijo na strani, polne zlonamerne programske opreme. Ugotavljajo pa, da je varneje v iskalnike vtipkati imena pevcev in športnikov kot filmskih zvezdnikov in modelov.

"Najnevarnejši" slavni moški je CNN-ov voditelj pogovorne oddaje in nekdanji britanski tabloidni urednik Piers Morgan, ki je tudi sodnik v resničnostnem šovu Amerika ima talent. Očitno pa navzočnost v tabloidih ne vpliva na to, saj se je Charlie Sheen, ki je s svojimi lanskimi izpadi pritegnil veliko medijske pozornosti, znašel šele na 59. mestu najnevarnejših zvezdnikov za vaš računalnik, razvpita Lindsay Lohan pa na 18. mestu.

Lani je bila najnevarnejša v kiberprostoru Cameron Diaz, ki se je letos znašla na drugem mestu. Klumovi, Diazovi in Morganu na letošnji lestvici sledita še igralki Jessica Biel in Katherine Heigl.