Nojevo meso naj bi bilo zelo zdravo, saj ima veliko železa in zelo malo holesterola. Foto: EPA
Nojevo meso naj bi bilo zelo zdravo, saj ima veliko železa in zelo malo holesterola. Foto: EPA
Rekordni sendvič
Rekordni sendvič so še pred dokončno izmeritvijo pojedli neučakani obiskovalci. Foto: EPA

Ljudje skušajo doseči rekorde v različnih panogah. Nemalokrat tekmujejo tudi kuharji, in sicer v izdelavi najrazličnejših jedi - tudi v Ljubljani smo že bili priča izdelavi gigantskih čevapčičev, pit in potic.

Dva dni za izdelavo sendviča
Iranski kuharji so želeli doseči nov rekord v pripravi sendviča, ki je zelo zdrav - vsebuje namreč nojevo meso, ki ima veliko železa in zelo malo holestorola. To jim je po dveh dneh dela tudi uspelo, a kaj ko so jim jo zagodli neučakani obiskovalci! Ti so - še preden so možje iz Guinnessove knjige rekordov dokončno izmerili velikanski sendvič - planili po poldrug kilometer dolgem sendviču.

V popolni zmešnjavi je sendviča zmanjkalo v nekaj minutah. Kljub temu trud kuharjev morda ni bil zastonj, saj bodo knjigi rekordov poslali videoposnetke, zato upajo, da bo "sendvič velikan" vseeno dobil svoje mesto v knjigi.

Vzpodbuda za rejo nojev
Za pripravo rekordnega sendviča so se odločili v okviru festivala hrane v Teheranu. Z njim so želeli poleg predstavitve bolj zdrave hrane spodbuditi tudi vzrejo nojev na farmah Islamske republike.

Kuharji so potrebovali dva dni za izdelavo 1.500 metrov dolgega sendviča, ki je vseboval okrog 700 kilogramov nojevega in približno enako količino piščančjega mesa.

C. R.