Trenutek, ki bi moral biti poln sreče in ljubezni. A kaj, ko se moški pogosto čutijo tako prisiljene in priganjane podariti prstan ... Foto:
Trenutek, ki bi moral biti poln sreče in ljubezni. A kaj, ko se moški pogosto čutijo tako prisiljene in priganjane podariti prstan ... Foto:
Snubitev
Sandra Bullock je v filmu stvari vzela v svoje roke in Ryana Reynoldsa pritisnila ob zid.

"Oh, ti moški," bi bil najkrajši komentar nedavne raziskave, ki jo je za promocijo romantične komedije Snubitev pripravila neka veriga kinematografov. Odgovori so bili zelo zabavni, po drugi strani pa skoraj zaskrbljujoči, saj se je izkazalo, da sodobni moški ni več to, kar je bil, saj celo pri snubitvi, ki je tradicionalno moško opravilo, vse več žensk stvar vzame v svoje roke.

Daj raje ti ...
Anketa je pokazala, da so kar štirje izmed petih Britancev tako prestrašeni zaradi pričakovanja partnerice, kdaj ji bodo poklonil prstan in jo vprašali, ali bi z njim preživela preostanek njunih dni, da bi najraje "pometli" s tradicijo in počakali, da kar ona opravi to "formalnost".

Ko srce pade v hlače
Še več, skoraj tretjina vprašanih moških je priznala, da se jim zdi snubitev najbolj strašljiva stvar v življenju - le odstotek več pa se je odločil, da je najbolj "noro" dejanje preizkušanje sreče v vodi z morskim psom. Postavitev "tistega" vprašanja se tako Britancem bolj strašljiva kot skok iz letala, razgovor za službo ali nošenje nogometnega dresa gostujočega moštva na domačem igrišču.

"Življenje gre svojo pot in navade se spreminjajo. Navaditi se bomo očitno morali, da bo vse več žensk stvari vzelo v svoje roke in zasnubilo svojega partnerja. Tudi kinematografi dobimo vse več prošenj zaljubljenih deklet, ki bi rade svojega moškega zasnubile kar med predvajanjem filma," je dejal vodja raziskave Mark de Quervain.

Več kot polovica anketiranih žensk, natančneje 56 odstotkov, je namreč dejala, da ne bi imele prav nič proti, pravzaprav bi bile zelo srečne, če bi one lahko pokleknile pred fanta, kar sedem izmed desetih žensk pa najmanj enkrat na dan sanjari o svoji veličastni poroki.