Camerona sta menda o tem, da je privolil v novega hišnega ljubljenčka, prepričala njegova otroka, šestletna Nancy in štiriletni Elwen. Foto: EPA
Camerona sta menda o tem, da je privolil v novega hišnega ljubljenčka, prepričala njegova otroka, šestletna Nancy in štiriletni Elwen. Foto: EPA

Štiriletni belo-sivi maček je iz zatočišča za pse in mačke v Batterseaju prišel februarja, potem ko so mimoidoči in novinarji večkrat opazili podgane, ki so se potikale po eni najuglednejših londonskih stavb, v kateri ima pisarno in tudi stanuje britanski premier.

Cameron: Njegovo trofejo sem slikal
Larry, ki velja za zelo družabnega in sproščenega prebivalca, se je tako nekaj časa navajal na novo okolje, premier David Cameron pa je v petek ponosno sporočil, da mu je uspel prvi ulov.

"Zdaj so se očitno razmnožile še miši, eno sem opazil celo v svoji spalnici. Prav zato sem postal veliki Larryjev oboževalec, saj mu je že uspelo pokončati prvo. Točno tisto, ki je strmela naravnost vame. Larryjevo trofejo sem od ponosa tudi ovekovečil na svoj prenosni telefon," je bil duhovit premier, ki je dodal, da se miši ne boji, podgane pa mu po drugi strani naženejo strah v kosti. "A k sreči podgana še ni zašla v naše bivalne prostore," je dodal.

Humphrey je imel dolgo "kariero"
Stavba na Downing Streetu je imela sicer že veliko uradnih "lovilcev miši", med njimi Humphreyja, ki je "služil domovini" tako v obdobju železne lady Margaret Thatcher kot njenega naslednika Johna Majorja, nato pa se je leta 1997, kmalu po prihodu laburista Tonyja Blaira, upokojil.

Leta 2007 je v njegove čevlje na kratko stopila Sybil, mačka takratnega ministra za finance Alistairja Darlinga, a ker se ji ni uspelo prilagoditi novemu okolju in pozornosti medijev, so jo vrnili na Škotsko. Novi junak pa, kot rečeno, sliši na ime Larry.

Oglejte si BBC-jev prispevek o vselitvi Larryja na Downing Street 10.