Foto:
Foto:
Severni sosedje velikodušno čakajo na z izidom volitev nezadovoljne Američane.

Očitno je kar nekaj Američanov s ponovno izvolitvijo Busha tako nezadovoljnih, da razmišljajo celo o izselitvi v Kanado.

V sredo, le dan po volitvah, je bil obisk omenjene spletne strani rekorden. Običajno jo obišče približno 20.000 Američanov na dan, v sredo pa se je številka povzpela v nebo, saj so našteli 115.016 obiskov.

Ko so tiskovno predstavnico imigracijske pisarne Mario Iadinardi vprašali, ali bodo bolj strpni do tistih Američanov, ki bi izjavili, da so demokrati, ki ne morejo zdržati še štirih let z Bushem na čelu države, je odkimala in dodala: "To za nas nima nobene teže."

Kanada je ena redkih držav, ki še precej velikodušno sprejema priseljence. Vsako leto so pripravljeni sprejeti približno 230.000 iskalcev boljšega življenja. Severna soseda ZDA je izredno redko poseljena, saj v drugi največji državi na svetu živi le malo več kot 32 milijonov ljudi.

Vendar pa je kljub dobremu obisku spletne strani Iadinardijeva poudarila, da bodo šele čez približno šest mesecev vedeli, ali se bo število prosilcev za državljanstvo iz ZDA res povečalo.

Postopek pridobitve stalnega bivališča se sicer v Kanadi velikokrat vleče tudi eno leto.

Tistim Američanom, ki se jim resnično mudi, pa se ponuja še ena možnost, poroka s Kanadčanom ali Kanadčanko.

Neka humoristična revija iz Toronta je že postavila šaljivo spletno stran Poroči Američana, kjer rojake pozivajo: "Odprite srce in dom, poročite Američana. Ogromno Kanadčanov je že žrtvovalo lagodno samsko življenje, da bi rešili naše južne sosede štirih let kavbojskega nazadnjaštva."

Kanado v primerjavi z ZDA predstavljajo kot liberalno utopično državo, kjer je zdravstveno zavarovanje dostopno vsem, v nekaterih pokrajinah pa so tudi uzakonjene poroke med homoseksualci.