Foto: Facebook/Macomb County Sheriff's Office
Foto: Facebook/Macomb County Sheriff's Office

Kot so pojasnili v šerifovem uradu okrožja Macomb, je Korisa Miller ribarila na pomolu v marini Beacon Cove na jezeru St. Clair v Michiganu, ko ji je spodrsnilo in je padla v ledeno vodo, ki je imela le dve stopinji Celzija.

Bila je v družbi prijateljice, ki ji je hitro priskočila na pomoč in jo poskusila potegniti ven, vendar ji ni uspelo in Korisino telo je kmalu otopelo. Prihitela sta še dva ribiča in skupaj jim je uspelo držati vsaj glavo nad gladino in jo tako rešiti pred zanesljivo utopitvijo, so ob objavi videa na Facebooku zapisali policisti, ki so bili poklicani na kraj dogodka in jo nato vendarle potegnili na suho.

V komentarjih pod objavo se je nato oglasila tudi sama Millerjeva, ki je zapisala, da se zaveda, da je hoja po zamrznjenem jezeru nevarna, vendar je šlo v njenem primeru za nesrečo, saj je izgubila oporo, ko je poskušala vstati, in je padla na led. "Ta se je vdrl že v nekaj sekundah, saj sem, kot vsi pravite, debela ženska," je oponesla komentatorjem. Na mestu, kjer je padla, je voda globoka skoraj štiri metre in Millerjeva opisuje, kako se je morala boriti, da je ostala živa. Po le dveh minutah ni več čutila nog, po 15 minutah pa je začela izgubljati zavest.

Prizadeta zaradi komentarjev o svojem videzu
Na posnetku, ki prikazuje konec reševanja, je oblečena zgolj v spodnjo majico, vendar je zapisala, da je v vodo padla v jopici in zimski jakni. "Ko so me poskušali izvleči, so me oblačila dušila okoli vratu, zato so jih strgali z mene. Seveda nisem šla ribarit v majici brez rokavov," je pojasnila.

Za tamkajšnji časopis Detroit Free Press je dodala, da se je po objavi videa na družbenih omrežjih, ki so ga povzeli številni svetovni mediji, usula ploha posmehljivih komentarjev glede njenih oblačil in teže. "Po taki travmatični izkušnji, ko sem skoraj umrla, je to vse, kar imajo ljudje za povedati. Mislim, da taki nimajo vesti. Ne vedo, da sem včasih tehtala 180 kilogramov, zdaj pa ne več," je žaljivim komentatorjem sporočila, da jih je lahko sram.

Policija poudarja preventivo
Na policiji so ob tem opozorili, naj ljudje hodijo ribarit le v paru in naj nosijo primerno obutev, ki ne drsi, ter nanizali še druge nasvete, kako ukrepati. Dodali so, da Millerjeva okreva in da bo večno hvaležna prijateljici in ribičema, ki jim dolguje življenje, omenjenim pa se za pomoč zahvaljujejo tudi sami.