Na Zakintos naj bi priveslal sredi septembra. Foto: www.marinmedak.com
Na Zakintos naj bi priveslal sredi septembra. Foto: www.marinmedak.com

Če bo šlo vse po načrtih, naj bi Medak na svoj cilj, kraj Laganas na južnem delu Zakintosa, priveslal čez dva meseca. Na pot se je odpravil brez spremstva ter medijske in sponzorske podpore. Veslati namerava ob celotni hrvaški, črnogorski in albanski obali ter ob velikem delu jonske Grčije.

Morje ob hrvaški obali želi preveslati v rekordnem času
Okoli 550 kilometrov hrvaške obale bo, kot je zapisal na svojem blogu, poskusil preveslati v sedmih dneh in tako postaviti rekordni čas veslanja v smeri sever-jug. Ta rekord imata zdaj "v veslih" Hrvata Marko Demšar in Dario Rocco, ki sta lani za to pot potrebovala osem dni in 12 ur.

Da bi mu uspelo osvojiti rekord (torej preveslati hrvaško obalo v enem tednu), bi moral na dan veslati okoli 13 ur. Nato bo pot prilagajal okoliščinam, čas pa si bo vzel tudi za ogled zanimivosti jadranske obale. Prvi dan je priveslal do Pulja, danes pa pot nadaljuje po Kvarnerju.

"Veslanje mi je v čisti užitek in na kajaku mi ni nikoli dolgčas niti se ne počutim osamljenega. V razburkanem morju ali nasprotnem vetru sem sicer malo manj navdušen, ampak to so le malenkosti," je v blogu zapisal Medak, ki ima za primer morebitnih težav s seboj sledilno napravo, ki prek satelitskih signalov sporoča njegovo lokacijo in omogoča klic na pomoč. S pustolovščine, na Zakintos naj bi prispel sredi septembra, se bo vrnil s trajektom.

Lani preveslal pot Lošinj-Dubrovnik-Zadar
Medak se je z osnovami veslanja v šoli kajaka seznanil lani februarja. Lani poleti se je že odpravil na pustolovščino. S kajakom je veslal od otoka Lošinj do Dubrovnika in nazaj proti severu do Zadra.