Sladkosnednost za 92 evrov. Foto: Instagram Manilla Social Club
Sladkosnednost za 92 evrov. Foto: Instagram Manilla Social Club

Morda ste pomislili, da je takšen krof bolj za gledanje kot za uživanje. A naj vas videz ne prevara - to je zlati krof, ki ga lahko tudi pojeste. Newyorška restavracija je razvila ekstravagantne krofe, ki so polnjeni s posebnim medenim džemom iz penine in posuti z lističi iz 24-karatnega zlata - za enega je treba odšteti 92 evrov, za ducat pa 919 evrov, pri čemer je dostava že vključena v ceno.

S tem si je sanje uresničil Bjorn DelaCruz, glavni kuhar v Manilla Social Clubu v Brooklynu. Navdih je dobil, potem ko se je združil s krajevno varilnico piva in ustvaril preliv iz piva, ki je bil posut z zlatom. Za naslednji korak se mu je zdelo popolnoma normalno ustvariti nekaj posebnega za novo leto. Ideja je prišla iz preproste kombinacije: ob krofu je srkal penino.

Penino Cristal je izbral, ker vsebuje posebne vrste medu, ki se odlično zlijejo z džemom. Vijolični džem Filipino uporablja za izdelavo krofov. "Deluje sicer samo sijoče in zlato, a se odlično zlije v fantastičen krof, ne glede na to, kako noro se sliši," je za Telegraph povedal DelaCruz. Vztraja, da je krof ni prevara. V navedeno ceno je všteto tudi to, da ga v celoti naredi in dostavi glavni kuhar slavne restavracije.