Sprehodila sta se tudi po plaži Copacabana. Foto: Reuters
Sprehodila sta se tudi po plaži Copacabana. Foto: Reuters

Tercio Galdina in Aliceia Lima sta ta konec tedna narisala nasmeške na obraz prebivalcev Ria de Janeira. Mimo obljudenih delov mesta, tudi po znameniti plaži Copacabane, sta se sprehodila oblečena v astronavtska oblačila.

Tercio Galdino in Aliceia Lima. Foto: Reuters
Tercio Galdino in Aliceia Lima. Foto: Reuters

66-letni računovodja Galdino je obleke kupil po spletu, sam pa izdelal še čeladi. "Želel sem iti ven, a nisem mogel. Že zaradi starosti se uvrščam v ogroženo skupino, povrh vsega pa imam še pljučne težave, zato nisem želel tvegati, da bi šel ven in se morda okužil, " pojasni Galdino. Dodal je, da se je njegova žena, 65-letna nepremičninska agentka Aliceia Lima, sprva nekoliko obotavljala, da bi se odela v astronavtsko obleko, a je na koncu le sprejela moževo idejo o "pustolovščini po ulicah". "Tako sva se počutila bolj zaščitena, pa tudi brezskrbno sva lahko širila ljubezen do drugih," dodaja Lima.

Nekateri mimoidoči so bili popolnoma zmedeni, spet drugi navdušeni in so par tudi fotografirali. "Mislim, da je ideja čudovita. Čelada mi je tako všeč, da želim izvedeti, kje jo lahko kupim," se pošali tamkajšnji prebivalec Nelsa Pinto.

Brazilija, ki ima po ZDA največjo smrtnost, je že presegla 1,8 milijona potrjenih primerov okužb z novim koronavirusom, piše portal News 18.