V torinskem bordelu je bilo na voljo sedem ženskih in ena moška seks lutka. Foto: EPA
V torinskem bordelu je bilo na voljo sedem ženskih in ena moška seks lutka. Foto: EPA

Policija je racijo izvedla po le devetih dneh obratovanja prve tovrstne javne hiše v Italiji, ob tem pa je bilo zaseženih vseh osem lutk. Italijanske oblasti so namreč izrazile zaskrbljenost glede higiene v obratu in tudi glede pomanjkljivih informacij o tem, kje so bile lutke izdelane in kateri materiali ter kemikalije so bili pri tem uporabljeni. Policija ob tem raziskuje tudi, ali so bili prekršeni zakoni o oddajanju sob in še nekaj drugih domnevnih kršitev, ki jih niso razkrili.

Lastniki bordela zatrjujejo, da je vsaka lutka po uporabi čiščena dve uri. Obiskovalcem je bilo na voljo sedem ženskih lutk in ena moška lutka – proizvodnja vsake od njih naj bi stala okoli 2000 evrov. Obiskovalci bordela so za pol ure uporabe morali odšteti 80 evrov, ob tem pa so lahko izbirali, katero lutko bi radi najeli, kako naj bo oblečena in v kakšen položaj naj bo nastavljena.

Torinski LumiDolls, ki je obratoval samo čez dan, ima v svojih prostorih na voljo osem sob. Vsaka soba ima tudi svojo kopalnico in televizijo. Po navedbah lastnikov so bile že pred odprtjem vse lutke rezervirane za nekaj tednov vnaprej. Franšiza ima sicer bordel tudi v Barceloni in v Moskvi.