Napor, ki pa budi tudi navdušenje ... Foto: Reuters
Napor, ki pa budi tudi navdušenje ... Foto: Reuters
Kris Hernandez je bila v ZDA učiteljica, na Japonskem pa je postala wrestlerka. Foto: Reuters

Brutalna stvarnost ringa je zamaskirana z močno fantazijsko prvino, s katero se hranijo oboževalci tega športa, predvsem moški.

V svet japonskega wrestlinga se je podala tudi 31-letna učiteljica Kris Hernandez, ki se je iz San Francisca preselila v Tokio.

Sprva je boje spremljala iz občinstva: "Zaljubila sem se v dramo, bilo je razburljivo," začenja svojo pripoved Hernandezova. "Pri vsaki potezi sem bila na robu svojega stola, mislila sem si: O, moj Bog, kako da niso mrtve?!" Po začetnem strahu se je vseeno odločila, da postane wrestlerka.

Najprej je bivala skupaj z drugimi wrestlerkami, živela pa je od prihrankov. Vsak dan je naporno trenirala, avgusta 2014 pa je Kris Wolf, kot si je nadela bojno ime, doživela debi v ringu. Na teden ima v povprečju po eno tekmo, za katero prejme 250 ameriških dolarjev. Čeprav ne zasluži veliko, pa Kris ni žal, da je postala wrestlerka: "To počnem, ker v tem uživam." Na zadnji borbi je dobila pretres možganov, tako da mora nekaj časa počivati.

Kris je prva tujka, ki se bori z japonskimi wrestlerkami, ki se po njenih besedah v ringu prelevijo v čisto nekaj drugega, kot so v vsakdanjem življenju: "Na zunaj so tako ljubke in sramežljive, ko pridejo v ring, pa eksplodirajo."

Wrestlerski večer je obiskal tudi fotograf Reutersa, fotoutrinke si lahko pogledate spodaj.