Vanessa Ponce de Leon je nova mis sveta. Foto: Reuters
Vanessa Ponce de Leon je nova mis sveta. Foto: Reuters

Po enem mesecu se je sklenil 68. svetovni izbor, ki je potekal v mestu Sanja na jugu Kitajske.

26-letna Vanessa je diplomantka mednarodnih poslovnih ved in članica odbora direktorjev rehabilitacijskega centra za dekleta. Med drugim je tudi predstavnica mehiškega Nacionalnega mladinskega inštituta in manekenka, ki jo vodi osebni moto "Vsi potrebujemo drug drugega". Krono ji je predala lanska zmagovalka, Indijka Manushi Chhillar.

Prva spremljevalka je postala tekmovalka iz Tajske Nicolene Limsnukan. V veliki finale petih najlepših so se uvrstile še Belorusinja, Jamajčanka in Ugandčanka, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Slovenki se bo dogodek vtisnil v spomin
Na izboru je nastopila tudi 17-letna slovenska predstavnica, Lara Kalanj, ki je pred finalom povedala: "Hvaležna sem za vsak trenutek, ki sem ga preživela tukaj, za vsako izkušnjo, ki mi bo pomagala v življenju. Ne glede na izid se mi bo vsak dogodek vtisnil v spomin, kajti preživela sem ga v družbi čudovitih deklet. Najpomembneje pa je, da sem uživala in sklenila ogromno prijateljstev."

Tekmovanje je po navedbah organizatorjev pred malimi zasloni spremljala milijarda ljudi. "V kombinaciji z družbenimi omrežji in spletom pa je tekmovanje do finala doseglo več kot dve milijardi ljudi," so še sporočili.

Mis sveta (Miss World) je najstarejše mednarodno licenčno lepotno tekmovanje in spada v sam vrh svetovnih lepotnih izborov.