En krog, dva kroga ... 689, 690 krogov. Foto: Reuters
En krog, dva kroga ... 689, 690 krogov. Foto: Reuters

32-letna Sima Piterska z možem živi v eni izmed moskovskih stolpnic, kjer je obtičala zaradi izrednih razmer. Kot pravi, pa so te kot nalašč za razmišljanje zunaj okvirov.

"Vzela sem v roke meter in izmerila celotno razdaljo od kuhinje do dnevne sobe in ugotovila, da moram za en kilometer to pot preteči 69-krat," je razložila za Reuters.

A en kilometer na dan ji ni dovolj, vsak dan jih preteče deset, kar pomeni, da mora po stanovanju narediti kar 690 krogov!

Vsak dan po sobah preteče 10 km. Foto: Reuters
Vsak dan po sobah preteče 10 km. Foto: Reuters

"Imam srečo, zdi se, da so šli sosedje iz spodnjega nadstropja karanteno preživljat v počitniško hišico, zato se nihče ne pritožuje," se je posmejala.

Za maraton bi potrebovala skoraj 3.000 krogov

Pojasnjuje, da se podviga ni lotila le zaradi ohranjanja telesne pripravljenosti, ampak se na ta način spopada tudi z duševno stisko zaradi stroge karantene.

Eden od razlogov, zakaj to počne, je tudi strah pred tem, da bi se okužila – v vseh teh tednih je iz stanovanja odšla le trikrat, zato ji samoosamitev za štirimi stenami ustreza. Do zdaj je po stanovanju pretekla že skoraj 200 kilometrov, tekla pa bo lahko še nekaj časa, saj je Moskva stroge ukrepe za zajezitev epidemije novega koronavirusa podaljšala vse do konca maja.

Svojega prvega maratona se je udeležila leta 2013 v San Franciscu, leta 2018 je v Berlinu pretekla vseh 42 kilometrov, ne izključuje pa niti "karantenskega" maratona v letošnjem letu. Da bi dosegla ta cilj, pa bi morala svoje stanovanje preteči skoraj 3.000-krat.

10 km krogov po stanovanju