Priročnik za razumevanje moških. Foto: EPA
Priročnik za razumevanje moških. Foto: EPA
I Was Tortured By the Pygmy Love Queen
Pilot je pristal v plemenu Pigmejcev.

Knjigo z izvirnim naslovom If You Want Closure In Your Relationship, Start With Your Legs so na prvo mesto uvrstili uporabniki spletne strani britanske revije Bookseller. Za njo sta se uvrstili knjigi Mučila me je pigmejska kraljica ljubezni (I Was Tortured By the Pygmy Love Queen) in Odgovori na težave s sirom (Cheese Problems Solved).

Avtor zmagovalne knjige se je pod zmagovalno knjigo podpisal kot Big Boom. Knjigo je opisal kot priročnik, ki ga je napisal moški za blaginjo žensk.

Ali so ženske ljudje? In drugi mednarodni pogovori
Med prva tri mesta ni uspelo priti knjigam z naslovi Kako napisati Kako napisati knjigo? (How to Write a How to Write Book?), Ali so ženske ljudje? In drugi mednarodni pogovori (Are Women Human? And Other International Dialogues) in Kdo je kdo v Southendu in okolici: Od kralja Kanuta do Doktorja Feelgoodov (People who Mattered in Southend and Beyond: From King Canute to Doctor Feelgood)

"Naslovi so tako učinkoviti, da sploh ni treba prebrati knjige," je dejal namestnik urednika Booksellerja Joel Rickett. Booksellerjevo tekmovanje se je začelo leta 1978. Tega leta se je z najbolj čudnim naslovom ponašala knjiga Zapisnik razprave druge mednarodne delavnice o golih miših "Proceedings of the Second International Workshop on Nude Mice".

Kako se izogniti ogromnim ladjam
Med prejšnimi zmagovalci sta tudi knjigi z naslovoma Življenje z lenimi riti (Living with Crazy Buttocks) in Kako se izogniti ogromnim ladjam (How To Avoid Huge Ships).

Lani je zmagala knjiga Juliana Montagua Pobegli nakupovalni vozički vzhodne Severne Amerike: Priročnik za identifikacijo (The Stray Shopping Carts of Eastern North America: A Guide to Field Identification).