Mnoge pare tik pred poroko začnejo izdajati živci. Jim lahko pomaga molitev? Foto: EPA
Mnoge pare tik pred poroko začnejo izdajati živci. Jim lahko pomaga molitev? Foto: EPA

"Poročni dan je najlepši dan vašega življenja. Zadnje, kar bi si želeli, je, da bi bili zelo živčni, skrbeli glede govora in razmišljali, ali je vse dobro pripravljeno," je povedala častita Rosie Harper. "Če nam pari zaupajo svoje skrbi, se jih spomnimo v molitvah pred poroko."

Pari lahko v cerkev prinesejo posebne razglednice skupaj s seznamom poročnih skrbi pred javnim nastopanjem, duhovnik pa jim nato v tednu pred poročno slovesnostjo nameni posebno molitev. V "posebni ponudbi" Cerkve, predstavljeni na posebni spletni strani, so tudi priljubljene pesmi in nasveti za načrtovanje cerkvenih porok.

Ne hodite k maši? Niste krščeni? To ni ovira!
"Raziskave kažejo, da bi se cerkveno poročilo več parov, če bi le vedeli, da se lahko," še dodaja Harperjeva in pojasnjuje, da številne pare skrbi, da se ne morejo poročiti v cerkvi, če ne hodijo k maši ali niso krščeni. "Lepo se je srečati s pari in jim pojasniti, da jih z veseljem poročimo."

Nekaterim ljudem je pač občutek, da za njih nekdo moli, v uteho. In Cerkev to z veseljem stori - če se bo par poročil v cerkvi ali ne, še dodaja duhovnica.