Prikl še ni državni sekretar

Nov zaplet na ministrstvu za zdravje. Minister Tomaž Gantar je v petek vladi poslal predlog za razrešitev državne sekretarke Tine Bregant, zamenjal pa naj bi jo Uroš Prikl (DeSUS). Do razrešitve Bregantove in imenovanja Prikla pa še ni prišlo, čeprav je ministrstvo za zdravje novega državnega sekretarja pričakovalo že danes.

"Torej jaz zagotovo še nisem imenovan, sicer bi to vedel. Ne bom pa se spuščal v ugibanja, kaj se dogaja na tej relaciji," je povedal Prikl.

"Jaz mislim, da je v tem kontekstu seveda gospod Prikl na neki način postranska škoda. Pred nami je kongres, jaz mislim, da je to na neki način tudi politikantsko razmišljanje, da je povezano s tem kongresom stranke DeSUS," pa je komentiral minister Gantar.

Kot pravi Gantar, je bilo konec tedna izrečenih preveč besed okrog imenovanja Prikla, ki bi se, kot pravi minister, dela lahko lotil takoj, saj pozna delo ministrstva, kjer je že opravljal funkcijo generalnega sekretarja. "Če kdo meri moči na ta način, potem seveda ni trenutek."

"Verjetno ni ključno za večino ljudi ime državnega sekretarja, ampak je ključno, da ministrstvo dobro deluje," je izjavil minister.

Minister Gantar je še dodal, da je državna sekretarka Tina Bregant izgubila njegovo zaupanje, saj je bilo napak preveč.

Z očitki o nepravilnostih pri nabavi nemedicinskega materiala na UKC-ju Ljubljana pa se sooča tudi Prikl.

"Vse grobe insinuacije, ki me povezujejo s katerimi koli nečednimi posli, korupcijo ali kaj podobnega, seveda ostro zavračam. Moram pa iskreno povedati, da toliko gnojnice, kot minuli konec tedna, se name ni zlilo že lep čas," je izjavil kandidat.

Minister Gantar pričakuje, da bo vlada Prikla potrdila, in ga s seznama ne namerava umakniti.