Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

V Zdravstvenem domu (ZD) Trebnje se je nezadovoljstvo med zdravniki povečalo ob napovedi upoštevanja izvajanja uredbe o programih obveznih storitev zdravstvenega zavarovanja, saj bi morala vsaka ambulanta dvakrat na teden delati popoldne. Več zdravnikov je zato napovedalo odhod iz ZD-ja Trebnje, saj jim v drugih domovih ponujajo dodatek za popoldansko delo, delo le štiri dni na teden in druge ugodnosti.

Strokovni direktor Zdravstvenega doma Trebnje Zdenko Šalda je v odprtem pismu ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana pozval, da naj prepreči odhod zdravnikov iz trebanjske ustanove.

"Delamo zakonito, in popolnoma absurdno je, da bomo samo zaradi tega, ker želimo delati zakonito, izgubili celo vrsto zdravnikov," je opozoril Šalda.

Javno pismo je bilo poslano v ponedeljek popoldne, odgovora še niso dobili. "Zato sem se oglasil tudi z odprtim pismom ministru, ker je treba to rešiti na sistemski ravni," je pojasnil Šalda, ki meni, da je nedopustno, da se dovoli takšna škodljiva praksa. Dopoldne se je sešel tudi svet ustanoviteljic Zdravstvenega doma Trebnje, štirih občin, vendar sporočila o sprejetih sklepih še nismo prejeli.