Vsebine več kot 200 razstavljavcev iz petih držav se na prireditvi predstavljajo po tematskih sklopih: Prehrana, Wellness in gibanje, Zdravje za jutri ter Eko dom in okolje. Foto: MMC RTV SLO
Vsebine več kot 200 razstavljavcev iz petih držav se na prireditvi predstavljajo po tematskih sklopih: Prehrana, Wellness in gibanje, Zdravje za jutri ter Eko dom in okolje. Foto: MMC RTV SLO

Vsebine več kot 200 razstavljavcev iz petih držav se na prireditvi predstavljajo po tematskih sklopih: Prehrana, Wellness in gibanje, Zdravje za jutri ter Eko dom in okolje. Letošnji sejem uvaja nov pristop k ozaveščanju obiskovalcev in večjo prepoznavnost razstavljavcev ter njihovih izdelkov, vodaj projekta Martin Šabec pa je kot bistvene vsebinske novosti za MMC izpostavil še razstavo 70 drevesnih vrst, ki jih najedemo v Sloveniji in predstavitev 12 avtohtonih živalskih pasem.

Novost tudi certifikati
"Druga zgodba, ki jo letos peljemo, so certifikati, ki se predstavljajo s pomočjo Zveze potrošnikov Slovenije. Razstavljavci so jih dali na vplogled, mi smo jih z njimi preverili in vsi, ki ustrezajo določenim kriterijem, so dobili poseben znak, ki se je oblikoval za čas sejma, to je črka Q, kot kvaliteta, ki se bo vsako leto nadgrajeval," je še dejal Šabec.

Na sejmu se med drugim predstavljajo gobarji, medičarji, sadjarji, zeliščarji, kmetje ter številni strokovnjaki s področja zdravstva – uradne in komplementarne medicine – s predavanji in nasveti. Prireditev prav tako obiskovalce seznanja s številnimi blagovnimi znamkami, ki spodbujajo nakup zdravju prijaznih lokalnih izdelkov, so organizatorji zapisali v sporočilu za javnost.

Pojasnjujejo še, da je na sejmu možno opraviti tudi različne vrste preventivnih testov (npr. krvnega sladkorja, tlaka, okulističnega pregleda), pregledati ponudbo naravne kozmetike, nekaterih ortopedskih pripomočkov, ponudbo različnih zavarovanj, naravnih prehranskih dodatkov, ki lahko povečujejo kakovost življenja, ter drugo ponudbo, ki omogoča dobro počutje.

Sejem bo vrata zaprl v nedeljo ob 17.00
V posebnem tematskem parku, velikem 1600 kvadratnih metrov, je predstavljena ekološka, pasivna in druga energijsko varčna oziroma okolju prijazna gradnja, prav tako pa lahko obiščete ponudnike masivne lesene gradnje, naravne izolacije iz bombaža, volne, konoplje in plute, naravnih glinenih ometov, masivnih lesenih izdelkov za opremo domov in poslovnih objektov, izobraževalnih ustanov ter zelenih zunanjih površin ter izdelkov iz naravnega slovenskega kamna.

Odprtje sejma je bilo v četrtek, svoja vrata pa bo zaprl v nedeljo ob 17.00. Organizatorji pričakujejo, da bo prireditev v tem času obiskalo okoli 20 tisoč obiskovalcev.