Izolska bolnišnica ne bo več predstavljala nadstandarda za urološke paciente. Foto: Mateja Brežan/Radio Koper
Izolska bolnišnica ne bo več predstavljala nadstandarda za urološke paciente. Foto: Mateja Brežan/Radio Koper

Izolska bolnišnica je imela zaradi najkrajše čakalne dobe vse večji priliv bolnikov iz drugih regij. Z delom izolskih urologov so bili bolniki zelo zadovoljni. Odhod dveh specialistov iz bolnišnice je za predsednika Društva uroloških bolnikov Slovenije Franca Hočevarja zato žalostna novica: "Izolska bolnišnica je veljala za bolnišnico z najkrajšimi čakalnimi dobami in je ustrezno obravnavala urološke bolnike. Ti zdravniki pomagajo tudi zdravstvenim domovom pri obravnavi in je zato odhod specialistov slaba novica za bolnike. No, če bodo ostali v Sloveniji, bo nekoliko boljše."

V izolski bolnišnici so bolniki z napotnico z oznako redno na prvi pregled čakali največ dva meseca. Kako bo odslej, pojasnjuje vodja kirurškega oddelka Mladen Gasparini: "Z odhodom strokovnjakov bomo pristali na slovenskem povprečju. Nudili bomo take usluge, kot jih nudijo druge nam primerljive bolnišnice. Pacienti ne bodo prikrajšani, ne bodo pa imeli tega super standarda, ki so ga imeli do zdaj. Vsaj za marec imamo še vedno štiri urologe, potem pa, če se bo še eden odločil za odhod, bodo trije urologi. Ostaja naše sodelovanje s hrvaškimi urologi. Iz Hrvaške prihajajo odlični strokovnjaki, profesorji, in sicer iz KBC Reka."

Izolska bolnišnica sodeluje še z dvema pogodbenima urologoma, je še povedal Gasparini in dodal, da eden razmišlja tudi o dolgoročnejšem sodelovanju.