Tomislav Klokočovnik od SBI-ja zahteva, da mu oddajo prostore. Foto: MMC RTV SLO
Tomislav Klokočovnik od SBI-ja zahteva, da mu oddajo prostore. Foto: MMC RTV SLO

Po poročanju časnika Delo je Klokočovnikov odvetnik Aleksij Mužina pojasnil, da Klokočovnik zahteva pogodbo o dodelitvi prostorov z izolsko bolnišnico, saj ima izjavo tedanjega direktorja Antona Kranjca, da lahko te prostore najame za opravljanje koncesijske dejavnosti.

V izolski bolnišnici pa trdijo, da je takratna izjava direktorja v neskladju s predpisi. Bolnišnica bi namreč lahko oddala svoje prostore le z javnim naročilom.

Brez pogodbe, odškodninska tožba
"Če se bolnišnica sklicuje na to, da je tedanji pravni zastopnik zavoda naredil napako, bomo zahtevali odškodnino od zavoda in odgovorne osebe," je pojasnil Mužina.
Klokočovnik je pred tednom dni podal prijavo na Komisijo za preprečevanje korupcije, predvsem proti direktorju bolnišnice Janiju Derniču, ki je po Mužinove mnenju najbolj odgovoren za preprečevanje izvajanja koncesije.

Komisija za preprečevanje korupcije je prijavo, ki se nanaša na ministrstvo kot državni organ, že dobila. Zadeva se še ne obravnava, saj še ni bila preverjena verodostojnost in utemeljenost prijave.
S koprskega zavoda za zdravstveno zavarovanje so še povedali, da v splošnem dogovoru za leto 2011 ni predvidenega denarja za Klokočovnikovo koncesijo.