Napredek pri Krisu je očiten. Foto: TV Slovenija
Napredek pri Krisu je očiten. Foto: TV Slovenija

Kris lahko že nekaj minut sam sedi, začenja se tudi sam hraniti. Zdravnik in starši ugotavljajo, da lažje diha, glas se mu je okrepil. 23-mesečni deček je čedalje dejavnejši in že sam posega po igračah. Vse bolj spodbudni so tudi krvni izvidi, med drugim poroča novinarka TV Slovenija Rajka V. Pupovac.

Kris lepo napreduje

Društvo Palčiča Pomagalčiča in dobrodelni škratki bo pomagalo še petim otrokom

Sorodna novica Težka preizkušnja: bratec in sestrica z redko boleznijo

Mateja Brežan pa je za Radio Slovenija poročala, da bo Dobrodelno društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki, ki je zbiralo denar za Krisa, pred koncem leta pomagalo še petim otrokom, ki se bojujejo s hudimi zdravstvenimi težavami.

Društvo še naprej pomaga hudo bolnim otrokom. Diagnoze so različne, skupen jim je avtizem. V prihodnjih dneh bo denar dobilo še pet otrok. "Oziroma štiri družinice, kajti dva dečka sta dvojčka. Nekatere mi je že uspelo spoznati, veselim pa srečanja z drugimi otroki. Pomagali jim bomo pri zdravljenju in rehabilitaciji, ki jo bodo nujno potrebovali," pojasnjuje Larisa Štoka.

Vsak otrok bo prejel 25.000 evrov za zdravila in rehabilitacijo, kar jim bo zadostovalo za dve leti in pol. Kakšno terapijo bodo potrebovali, bo usmerjal sprotni napredek v zdravstvenem stanju, med drugim poroča Mateja Brežan.