Dejstvo, da ima nekdo podjetje še ne more biti razlog za zaupanje ali nezaupanje, zlasti če posluje zakonito, je pojasnila ministrica. Foto: BoBo
Dejstvo, da ima nekdo podjetje še ne more biti razlog za zaupanje ali nezaupanje, zlasti če posluje zakonito, je pojasnila ministrica. Foto: BoBo

Milojka Kolar Celarc je pojasnila, da Baričič tudi po razkritju informacij o njegovih podjetjih in domnevnih povezavah z UKC-jem uživa njeno zaupanje. "Ni nobenih razlogov ta trenutek, da ne bi užival mojega zaupanja," je pojasnila in dodala, da samo to, da ima nekdo podjetje, je lastnik ali direktor, še ne more biti razlog za zaupanje ali nezaupanje, zlasti če posluje zakonito. "Vse druge zadeve" pa bo v nadaljevanju presojal svet zavoda, je povedala.

Podjetja ima v tujini
Baričič, ki je vodenje ljubljanskega kliničnega centra kot vršilec dolžnosti generalnega direktorja prevzel 11. avgusta letos, se je do zdaj predvsem v tujini ukvarjal s svetovanjem in korporativnim upravljanjem, zato ima tudi podjetja v tujini. A ob tem pravi, da v teh podjetjih v času, ko bo prvi mož UKC-ja, ne bo delal, jih pa bo obdržal v lasti. Za Radio Slovenija je nedavno zagotovil, da nobeno od njegovih podjetij ni nikoli sodelovalo z UKC-jem, prav tako pa je zanikal, da bi kadar koli trgoval z medicinsko opremo in materialom.

Baričič je sicer ekonomist in profesor na Evropski pravni fakulteti v Novi Gorici, bil je direktor Gea Collegea, v času vlade Boruta Pahorja je bil član sveta UKC Ljubljana.