Šempetrska bolnišnica. Foto: Radio Koper/Karin Zorn
Šempetrska bolnišnica. Foto: Radio Koper/Karin Zorn

Po odstopu dozdajšnjega vršilca dolžnosti direktorja splošne bolnišnice v Šempetru pri Gorici se je z imenovanjem njegovega naslednika na tem mestu zapletlo na sinočnji seji sveta zavoda te osrednje zdravstvene ustanove na severnem Primorskem. Nova večina je imela kandidata in pridobila tudi njegovo soglasje, a pred glasovanjem je ostala samo peterica od devetih članov sveta bolnišnice.

Nesoglasja med Nardinom in novimi člani sveta zavoda

Nesoglasja in napetosti med dozdajšnjim vršilcem dolžnosti direktorja šempetrske bolnišnice Radivojem Nardinom in peterico novih članov, ki jih je konec aprila imenovala država, so se začeli že na prejšnji seji sveta zavoda. Nova večina je tedaj tudi predlagala čimprejšnji razpis za direktorja bolnišnice, postavljala številna vprašanja in zahtevala podatke. In kako je Nardin sprejel vse to? "Da bi lahko direktor kakovostno opravljal svojo nalogo, mora imeti večinsko podporo sveta zavoda. Glede na to, da te večinske podpore ni nič, je najbolj higiensko, najbolj pravilno, da se direktor čim prej umakne in omogoči svetu zavoda, da s svojim direktorjem izvaja svojo politiko, ki bo zagotovo v korist bolnišnici Gorica."

Dozdajšnji vršilec dolžnosti ob odhodu ni skrival razočaranja in grenkobe, poudaril pa je odlično poslovanje ustanove v zadnjih štirih mesecih, ko so s 300.000 evrov izgube v povprečju na mesec prišli na 1500 evrov mesečnega dobička, spremenili procese dela in uredili poslovanje. Predsednici sveta šempetrske bolnišnice Metki Maraž Jelinčič razlog za Nardinov odstop ni znan: "Moramo gledati naprej."

Je imela zaupanje v vršilca dolžnosti? "Hmm. Težko vam rečem. Drugič smo tukaj. Določeni podatki, ki smo jih dobili, so nas malo osupnili, no. Glede njegove pogodbe."

Kakor koli, svet šempetrske bolnišnice je dozdajšnjega vršilca dolžnosti direktorja razrešil s 16. junijem, se tudi notranje razklal, peterica novincev v tem organu pa je za novega vršilca dolžnosti postavila nekdanjega prvega moža Intereurope Ernesta Gortana.