Tožilstvo ja zavrglo ovadbo proti nekdanjemu zdravstvenemu ministru. Foto: BoBo
Tožilstvo ja zavrglo ovadbo proti nekdanjemu zdravstvenemu ministru. Foto: BoBo

Tomaž Gantar je ob tem ponovil, da so ves čas delali v skladu z zakonom, tudi pri podeljevanju koncesij. Ovadba je bila po njegovem mnenju zavržena na podlagi zaslišanj.

"Tudi jaz sem bil zaslišan na Generalni policijski upravi na podlagi dokumentacije. To je po mojem mnenju pričakovana odločitev glede na to, da zakonodaja, po kateri smo mi delali, ni terjala javnih razpisov za podeljevanje koncesij," je povedal in dodal, da je bil to glavni razlog za kazensko ovadbo.

Ponovno je bil oster do ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc. "Ministrica je na neki način izrabila svoj položaj za izsiljevanje, grožnje ali kakor koli, glede na to, da sem bil pogosto kritičen do njenega dela," je opozoril. "Veseli me, da je to končano in da se mi vsaj s to ministrico ne bo treba več ukvarjati, ne zdaj, ne pozneje," je dodal.

Kolar Celarčeva pa je ob vložitvi ovadbe zatrdila, da ne gre za nikakršna osebna obračunavanja ali maščevanje. Kot je pojasnila, so na ministrstvu za zdravje ugotovili, da je v preteklosti pri podeljevanju koncesij prišlo do postopkov, ki niso bili skladni z veljavno zakonodajo. Dolžnost vsakega državljana, kot je poudarila, da take neskladnosti naznani pristojnim organom.