Bolnišnica Jesenice ovadbe ne komentira. Foto: MMC RTV SLO
Bolnišnica Jesenice ovadbe ne komentira. Foto: MMC RTV SLO

Kot je znano, so kriminalisti zaradi suma storitve kaznivega dejanja malomarnega zdravljenja in opravljanja zdravniške dejavnosti ovadili zdravnika ene izmed gorenjskih bolnišnic. Sumijo ga, da je njegovo ravnanje povzročilo smrt ploda v maternici.

Bolnišnica zatrjuje, da je odreagirala takoj
Iz bolnišnice so sporočili, da tragični dogodek, ki se je zgodil lani avgusta, obžalujejo in dodajajo, da so, ko se je zgodil, takoj odreagirali, saj so takoj obvestili ministrstvo in sestavili komisijo zdravstvenih strokovnjakov, ki je opravila podroben pregled medicinske dokumentacije, se pogovorila z zdravstvenim osebjem in pripravila poročilo o dogodku.

Poročilo so posredovali ministrstvu, to pa je ocenilo, da je bila analiza opravljena korektno, priporočila komisije pa praktična in uresničljiva, je zapisalo vodstvo bolnišnice.

Kriminalisti so se preiskave lotili po prejemu anonimne prijave, povezane s smrtjo novorojenčka. Po preiskavi so ugotovili, da je zdravnik ravnal v nasprotju s pravili zdravniške znanosti in stroke in tako povzročil smrt ploda in poslabšanje stanja porodnice. Zdravnika so kazensko ovadili.