Foto: BoBo
Foto: BoBo

Vlada je danes sprejela odgovor v povezavi s prijavo Fidesa glede kršitve etičnega kodeksa podpredsednika vlade in zdravstvenega ministra Danijela Bešiča Loredana.

Kot so zapisali, je premier Robert Golob opravil pogovor z ministrom, v katerem ga je ta seznanil z vsebino spornega pogovora in izrazil obžalovanje za izrečene besede v telefonskem pogovoru s predstavnikom Fidesa. Kot so poudarili na vladi, se je minister glede izrečenih besed že javno opravičil.

"Vlada si želi, da bi vsi partnerji v zdravstvu, ki so vključeni v socialni dialog, na konstruktiven način prispevali k iskanju najboljših rešitev za dobrobit prebivalk in prebivalcev Slovenije," so zapisali. Težav v zdravstvu se po navedbah vlade od prvega dneva lotevajo prednostno, zavedajo se, da bo marsikje naletela tudi na odpor, saj se v zdravstvu napovedujejo korenite, sistemske spremembe, ki bodo trčile ob marsikatere interese.

"Ob tem vlada pričakuje, da ji bo največji zdravniški sindikat stal ob strani pri reševanju težav v zdravstvu, še posebej ob obsodbi anomalij v zdravstvu, dokazanih korupcijskih ravnanj in drugih zgodbah, ki ne morejo biti v ponos slovenskemu zdravstvu. Čas je, da vsi vpeti v ureditev sistema slovenskega zdravstva po 30 letih naredijo vse potrebno, da bodo ljudje nemoteno dostopali do kakovostnega zdravstvenega sistema," so še sporočili z vlade.