Po letih čakanja in prostorske stiske se bo gradnja novega urgentnega bloka UKC-ja Ljubljana le začela. Foto: BoBo
Po letih čakanja in prostorske stiske se bo gradnja novega urgentnega bloka UKC-ja Ljubljana le začela. Foto: BoBo

Iz Pomgrada so svojo odločitev pojasnili z besedami, da bi se na odločitev lahko pritožili, a so se odločili, da tega ne bodo storili, čeprav so prepričani, "da so … odgovorni s svojimi odločitvami in načinom vodenja postopka pri tem konkretnem javnem naročilu kršili zakonodajo".

"Zavedamo se namreč, da bi s pritožbo ponovno zaustavili proces gradnje druge faze ljubljanskega urgentnega bloka. Zato se bomo pri zaščiti naših poslovnih interesov osredotočili na tiste pravne poti, ki same gradnje v ničemer ne ovirajo," so pojasnili v podjetju.

Z ministrstva za zdravje pa so medtem sporočili, da bodo takoj pristopili k podpisu pogodbe s podjetjem Kolektor Koling. "Pričakujemo, da bodo pogodbo vse pogodbene stranke podpisale do konca tega tedna," so še dodali.

Uspeli po pritožbi
Na razpis za gradnjo druge faze ljubljanske urgence je sicer prispelo pet ponudb, najcenejši je bil Kolektor Koling s ponudbo 21,76 milijona evrov. A je ministrstvo izbralo podjetje SGP Pomgrad, ki je oddalo drugo najcenejšo ponudbo, ker naj bi bila ponudba Kolektorja Kolinga pomanjkljiva v delu, ki opredeljuje podizvajalce.

Kolektor Koling se je nato pritožil na državno revizijsko komisijo, ki mu je pritrdila. Ugotovila je, da je Kolektor Koling dal ustrezno ponudbo in da določba glede podizvajalcev ni razlog za njegovo izločitev. Zato je ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc na začetku junija podpisala odločitev o izbiri Kolektorja Kolinga.