Ljubljansko urgenco so se odločili zgraditi v dveh fazah. Foto: MMC RTV SLO
Ljubljansko urgenco so se odločili zgraditi v dveh fazah. Foto: MMC RTV SLO

Na razpis za izgradnjo druge faze ljubljanske urgence - ponudbe so odpirali konec decembra - so se poleg SGP Pomgrada, ki je to, da je izbran, potrdil sam, potegovali še Kolektor Kolinga, ki je bil najcenejši, IMP, Strabag in Guerrato SPA. Kolektor Koling je za posel zahteval 17,83 milijona evrov (z DDV-jem 21,76 milijona evrov), IMP 18,63 milijona evrov (z DDV-jem 22,73 milijona evrov), Strabag 19,63 milijona evrov (z DDV-jem 23,94 milijona evrov) in Guerrato SPA iz Italije 20,89 milijona evrov (z DDV-jem 25,49 milijona evrov).

Takratna v. d. direktorice direktorata za zdravstveno ekonomiko Vlasta Kovačič Mežek je po odpiranju ponudb dejala, da najnižja ponudbena cena še ne bo pomenila, da bo ponudnik avtomatično izbran, saj mora izpolnjevati vse razpisne pogoje.

Neizbrani ponudniki imajo možnost pritožbe v 15 dneh po prejemu odločitve o izbiri. Če ne bo pritožb, bodo takoj podpisali pogodbo, dela morajo biti izvedena v 18 mesecih.

Prometni terminal, zunanja ureditev, novi prostori za internistično prvo pomoč
Razpisana dela predvidevajo izgradnjo preostalih dveh tretjin prometnega terminala, prostore za pripravo vseh energetskih virov, vključno s strojno in elektroopremo, dokončanje novih prostorov internistične prve pomoči s čakalnico ter zunanjo ureditev s prestavitvijo komunalnih vodov.

V okviru prve faze projekta so izvedli skelet objekta, začasno prestavitev uvozov na urgenco z Bohoričeve ulice, vse strojne in elektroinstalacije v prvi, drugi in tretji kleti ter heliport, ki je komunikacijsko povezan z urgenco. Skupna vrednost omenjenih del je znašala 36 milijonov evrov.