Natečaj
Natečaj "Skrivnostni možgani" MMC pripravlja v sodelovanju z Zavodom za varstvo in rehabilitacijo po poškodbi glave Zarja. Foto:
možgani
Natečaj je namenjen osnovnošolcem (skupinam, razredom ali posameznikom), ki na natečaj lahko prijavljajo različne izdelke na temo človeških možganov. Foto: MMC RTV SLO

Zavod za varstvo in rehabilitacijo po poškodbi glave Zarja vabita vse osnovnošolce k sodelovanju na natečaju »Skrivnostni možgani«.

Z natečajem želimo spodbuditi mlade k razmišljanju o pomenu in vlogi možganov v našem življenju. Osnovnošolci lahko na natečaj prijavijo različne avtorske izdelke na temo človeških možganov - njihovo delovanje, neodkrite zmožnosti, lastnosti, funkcije in njihove posebnosti. Izdelki so lahko različnega formata in oblike. Pripravite lahko pisni raziskovalni projekt, video-, avdio- ali ročne izdelke, knjige, fotoreportažo, gledališko predstavo, nastop, skeč, sestavljanko, risbe, kartonke ali kaj drugega.

Na natečaju lahko sodelujejo skupine, šolski razredi ali posamezniki, vsak prijavitelj lahko sodeluje večkrat, neomejeno.

Nagrade za avtorje izbranih izdelkov
Natečaj poteka od 15. oktobra 2010 do vključno 31. marca 2011. Ob koncu natečaja bo posebna komisija na podlagi inovativnosti, izvirnosti scenarija oziroma idej in kakovosti izdelka izbrala zmagovalne izdelke v posameznih kategorijah (Prva triada OŠ, Druga triada OŠ, Tretja triada OŠ), katerih avtorji bodo nagrajeni. Nagrajenci Prve triade OŠ bodo na organiziranem obisku spoznavali Ljubljano in njene znamenitosti ter se odpravili na vožnjo z ladjico po Ljubljanici; nagrajence Druge triade OŠ čaka obisk in eksperimentiranje v Hiši eksperimentov v Ljubljani, nagrajenci Tretje triade OŠ pa bodo lahko potešili svojo radovednost in raziskovalni duh na srečanju z nevroznanstveniki. Nagrado za zmagovalce bomo podelili na posebni zaključni prireditvi, ki bo 10. maja na šoli zmagovalcev v kategoriji Tretja triada OŠ. V programu bodo sodelovali tudi člani skupine Dejmo Stisnt Teater in slovenski reper Kosta.

Kako sodelovati?
Avtorske video-, avdio-, foto- ali pisne izdelke lahko objavite na Moj splet ali pa izdelke pošljete po pošti na naslov: MMC RTV SLO, 1550 Ljubljana, Natečaj Skrivnostni možgani. Ob prijavi je treba pripisati ime in priimek avtorjev ter mentorjev, elektronski naslov za stik, razred in šolo ter naslov šole.

Izdelke bomo objavili na spletnih straneh RTV Slovenija, spletni strani za otroke in Bansijevi spletni strani ter na TV-programih Infokanal.

V okviru natečaja »Skrivnostni možgani« pripravljamo tudi kviz, vezan na temo možganov. Vsakih 14 dni tako lahko otroci preverjajo svoje znanje o možganih, med prejetimi pravilnimi odgovori pa bomo vsakič izžrebali nagrajence.

Natečajne pogoje in podrobnejše informacije lahko najdete tu.