Na razpis za generalnega direktorja UKC-ja se je prijavilo osem kandidatov. Foto: BoBo
Na razpis za generalnega direktorja UKC-ja se je prijavilo osem kandidatov. Foto: BoBo
UKC ni izbral novega direktorja

Do septembra, ko bo predvidoma objavljen nov razpis za prvega moža ljubljanskega UKC-ja, bo, kot omenjeno, ustanovo začasno vodil dozdajšnji generalni direktor Vrhunec, ki se mu mandat izteče avgusta.

Predsednik sveta France Cukjati je po seji pojasnil, da je pet kandidatov izpolnjevalo pogoje, od teh pa so štirje danes članom sveta tudi predstavili svoj program. Največ glasov je nato dobil Vrhunec, a še vedno ne dovolj.

V drugem krogu tajnega glasovanja, ko se je pomeril z ekonomistom Francem Žmavcem, je Vrhunec dobil štiri glasove, šest glasovnic pa je bilo neveljavnih. Za izvolitev bi Vrhunec potreboval šest od enajstih glasov, pojasnjuje predsednik sveta. Imen preostalih prijavljenih kandidatov Cukjati ni želel povedati.

Vrhunec za zdaj še ne ve, ali se bo prijavil tudi na ponovljeno glasovanje, je za MMC sporočila novinarka TV Slovenija Breda Štivan Bonča. Glede na svoje dosedanje delo ne vidi razloga, da se ne bi vnovič prijavil, je dejal po koncu seje.

Že pred sejo se je sicer govorilo, da naj nekateri izmed osmih prijavljenih kandidatov ne bi izpolnjevali razpisnih pogojev.

UKC ni izbral novega direktorja