Prostore v vojašnici Edvarda Peperka, ki ima enostaven dostop z obvoznice, je ministrstvo za obrambo pred dnevi ponudilo za uporabo na povpraševanje ministra za zdravje Janeza Poklukarja, saj so se na točki za jemanje brisov v Stanežičah, ki jo vodi Zdravstveni dom Ljubljana, pojavljale dolge kolone čakajočih. A hkrati so na MORS-u povedali tudi, da lahko ponudijo prostor, ne pa kadra za pomoč. Dodatnega kadra prav tako nima ZD Ljubljana.

 Foto: BoBo
Foto: BoBo

Teste opravljajo med 8. in 18. uro

Zdaj bo tam testiranje izvajal zasebni zavod Zdravstveni zavod Zdravje, in sicer bo v vojašnici možnost brezplačnega PCR-testiranja brez naročanja po pozitivnem hitrem antigenskem testu in možnost opravljanja hitrega antigenskega testa na "drive-in" točki.

Testirna točka je odprta od ponedeljka do sobote med 8. in 18. uro ter v nedeljo med 9. in 14. uro, testiranje pa je brezplačno za vse z urejenim obveznim zdravstvenim zavarovanjem ali slovensko matično številko.

V primeru PCR-testiranja pa je treba predložiti tudi fotografijo pozitivnega rezultata samotesta oz. ustrezno zaščiteno ploščico pozitivnega testa za samotestiranje.

Zdravstveni zavod Zdravje teste opravlja tudi na parkirišču v Tivoliju, na Kongresnem trgu, v Medicinskem centru Ljubljana ter na parkiriščih trgovine Hofer na Celovški cesti in Chengdujski cesti.

Do 20. ure PCR-test mogoč tudi v Aleji

PCR-testiranje brez naročanja po novem ponuja tudi Nakupovalno središče Aleja Ljubljana Šiška, in sicer od ponedeljka do sobote med 8. in 20. uro, ob nedeljah pa med 11. in 17. uro. Izvaja se na zunanjem parkirišču nakupovalnega centra in je ločeno od dela, na katerem se izvajajo hitri antigenski testi

PCR-test je brezplačen za tiste, ki predložijo izvid pozitivnega hitrega antigenskega testa in osebni dokument. Cena samoplačniškega PCR-testa pa je 70 evrov.