Tina Bregant postala sekretarka na ministrstvu

Prejšnji teden je vlada z mesta državnega sekretarja na ministrstvu za zdravje razrešila Andreja Možino. Nekdanji predsednik Zdravniške zbornice Slovenije je bil za državnega sekretarja na ministrstvu za zdravje imenovan na ustanovni seji vlade Janeza Janše 13. marca, odstopil pa je iz osebnih razlogov nekaj tednov pozneje.

Tina Bregant je specialistka pediatrije ter fizikalne in rehabilitacijske medicine. Foto: Televizija Slovenija
Tina Bregant je specialistka pediatrije ter fizikalne in rehabilitacijske medicine. Foto: Televizija Slovenija

Zaposlena kot pediatrinja in fiziatrinja

Tina Bregant je doktorat je opravljala s področja nevropediatrije. Trenutno je zaposlena v zavodu Cirius Kamnik kot pediatrinja in fiziatrinja.

Poleg tega kot predavateljica in mentorica sodeluje z ljubljanskimi medicinsko fakulteto, fakulteto za šport in pedagoško fakulteto, pa tudi s Fakulteto za zdravstvo Angele Boškin, ter v domačih in mednarodnih raziskovalnih skupinah in pri oblikovanju državnih programov za spodbujanje otrok v razvoju.

Je članica odbora za kakovost in varnost pri Zdravniški zbornici Slovenije in članica uredniškega odbora mednarodne revije Frontiers (področje pediatrije, nevrologije, razvojne pediatrije), so še navedli v Uradu vlade za informiranje.

Javnost jo je v zadnjih dneh spoznala tudi po nastopih na vladnih novinarskih konferencah, kjer je med drugim predstavljala pravilno uporabo zaščitnih mask.

Pogovor s Tino Bregant
Tina Bregant o razkuževanju mask
Specialistka pediatrije Tina Bregant o spoprijemanju s koronavirusom