Mazej Kukovičeva opozarja, da Lekarna Ljubljana visoke dobičke kuje s predragimi zdravili. Foto: MMC RTV SLO/Ana Svenšek
Mazej Kukovičeva opozarja, da Lekarna Ljubljana visoke dobičke kuje s predragimi zdravili. Foto: MMC RTV SLO/Ana Svenšek

Trgovanje se torej seli tudi na področje lekarništva in tako postaja vrednota ljubljanskih mestnih oblasti, ugotavlja Mazej Kukovičeva, kandidatka SDS-a za županjo prestolnice, ki rešitev za nastalo situacijo vidi v jasnem nadzoru in konkurenci.

"Morala in denar v lekarništvu, ki ne služi zdravju, ne gresta skupaj"
Komercialni posegi, kot je kartica zvestobe, ne sodijo na področje lekarništva, je prepričana. Poleg tega je po njenem mnenju izjemno slabo, predvsem pa moralno vprašljivo, "da se denar pacientov preliva v projekte, ki ne služijo zdravju občank in občanov".

Ob tem je tekmica sedanjega župana Zorana Jankovića opozorila še na zgodbo s spornimi zdravili, uvoženimi iz Poljske, ki so jih v Lekarni Ljubljana samo pakirali, profit pa odvajali v mestno blagajno. Nesprejemljivo je, da so kršitelji Agencijo za zdravila, ki je na ta problem opozorila, kazensko ovadili, namesto da bi sporno dejanje uredili, je poudarila.

"Lekarna Bitenc trn v peti, ker je bila prepoceni"
Spomnila je še na ukinitev Lekarne Bitenc, ki se je po njenem mnenju zgodila zato, ker 14 odstotkov dražja zdravila brez recepta pomenijo dobiček, "ki se preko mestne blagajne deli v namene, ki nimajo veze z zdravstvom".