Bo Kopaču uspelo uresničiti zastavljene cilje? Foto: MMC RTV SLO
Bo Kopaču uspelo uresničiti zastavljene cilje? Foto: MMC RTV SLO
UKCL dobil novega direktorja

Kopača je podprlo sedem svetnikov, preostali trije so glasovali za fizika Francija Demšarja, je po seji povedal predsednik sveta Tomaž Glažar. Po njegovih besedah je Kopač med letoma 2003 in 2006 vodil Alpino, trenutno je direktor podjetja CSS, dela je opravljal tudi v Liv Hidravlika Postojna, bil je namestnik direktorja trženja tudi v Termu Škofja Loka, poleg tega pa je bil med letoma 2010 in 2013 poslovni direktor Smučarske zveze Slovenije.

V zdravstvu do zdaj ni delal, se pa je seznanil z načinom financiranja UKCL-ja. Tako je v svoji viziji razvoja zavoda poudaril pomen dobrega sodelovanja znotraj centra in tudi z glavnimi akterji v zdravstvu, zlasti z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije in ministrstvom za zdravje.

Njegov cilj je voditi UKCL tako, da bo posloval pozitivno, pri čemer vidi možnost pridobivanja dodatnega denarja prek tržne dejavnosti. Na strani stroškov pa meni, da je treba skušati poceniti izvajanje zdravstvenih storitev, kjer to ni strokovno sporno.

Novi generalni direktor naj bi bil po poročanju nekaterih medijev favorit SMC-ja in zdravstvene ministrice Milojke Kolar Celarc.

Vroči stol
Izbor na mesto generalnega direktorja UKC-ja Ljubljana (UKCL) je v preteklih mesecih buril veliko duhov. 22. oktobra lani je svet UKCL-ja na to mesto imenoval Andreja Baričiča, potem ko je bil julija lani imenovan na mesto vršilca dolžnosti. Ta poteza sveta zavoda pa je zanetila precej strasti v koaliciji, saj je vmes na dan prišlo tudi, da je Baričič lastnik več podjetij v tujini, katerih lastništva ni razkril. V DeSUS-u so opozarjali, da bi njegovo imenovanje lahko načelo koalicijo, zato ga na koncu vlada ni podprla.

Baričič je na položaj prišel, ko se je prejšnjemu vršilcu dolžnosti generalnega direktorja Simonu Vrhuncu mandat iztekel 10. avgusta lani. Na razpis za generalnega direktorja se nato ni več prijavil. Kot v. d. generalnega direktorja je Vrhunec UKC Ljubljana vodil dve leti, predtem pa štiri leta kot generalni direktor s polnimi pooblastili. A ker ni zagotovil boljšega delovanja UKCL-ja, je izgubil podporo vlade in vladajoče stranke SMC, ki ga ni želela potrditi za poln mandat.

UKCL dobil novega direktorja