Služba za korporativno varnost UKC-ja Ljubljana je nadzor izvedla na podlagi anonimne prijave zaradi suma kršitev delovnopravne zakonodaje. Foto: BOBO/Igor Kupljenik
Služba za korporativno varnost UKC-ja Ljubljana je nadzor izvedla na podlagi anonimne prijave zaradi suma kršitev delovnopravne zakonodaje. Foto: BOBO/Igor Kupljenik

Po navedbah portala Preiskovalno naj bi Aleksander Batič živel v bližini Ljubljane, izkazoval pa je vsakodnevno vožnjo na Goriško. V UKC-ju Ljubljana so pojasnili, da je bil Batič kot poslovni direktor kirurške klinike zaposlen od februarja 2019, postopek odpovedi pogodbe o zaposlitvi pa je bil zaključen 17. junija letos.

Služba za korporativno varnost UKC-ja Ljubljana je nadzor izvedla na podlagi anonimne prijave zaradi suma kršitev delovnopravne zakonodaje, so pojasnili. Na vprašanje, ali bodo nezakonito pridobljena sredstva terjali, pa so odgovorili, da glede nezakonito izplačanih zneskov potnih stroškov osebo pozovejo, da jih vrne. "Kadar se to ne zgodi, je UKC Ljubljana prisiljen v sodno pot," so poudarili.

Na vprašanje, kolikšen znesek naj bi Batič nezakonito pridobil, so v UKC-ju odgovorili, da točnega zneska ta trenutek še ne morejo posredovati. Po poročanju portala Preiskovalno pa naj bi Batič neupravičeno mesečno prejemal vsaj 600 evrov.

Lani so sicer v ljubljanskem kliničnem centru odkrili dva podobna primera, letos pa štiri.

Portal Preiskovalno je pred primerom poslovnega direktorja kirurške klinike poročal tudi o primeru pravnice v UKC-ju Ljubljana, ki naj bi prav tako prejemala previsok znesek povračila za vožnjo na delo, a odpovedi ni prejela. V tem primeru se v postopkih, ki jih je vodila služba za korporativno varnost, po navedbah kliničnega centra nepravilnosti namreč niso potrdile.

Razpis za novega poslovnega direktorja kirurške klinike so objavili 20. junija. Do izbire novega poslovnega direktorja je vodenje začasno urejeno po pooblastilu z drugimi vodilnimi delavci kliničnega centra.

UKC Ljubljana sicer išče tudi novega tudi poslovnega direktorja interne klinike, saj je dosedanja direktorica dala odpoved. Rok za prijavo na razpis se bo iztekel 13. julija, je razvidno iz objave na portalu MojeDelo.