Kot v. d. generalnega direktorja ljubljanski UKC trenutno vodi travmatolog Marko Jug. Foto: BoBo
Kot v. d. generalnega direktorja ljubljanski UKC trenutno vodi travmatolog Marko Jug. Foto: BoBo

Kandidati, ki se bodo prijavili na razpis, morajo imeti izobrazbo, pridobljeno po študijskem programu druge stopnje, oziroma izobrazbo, ki ustreza tej ravni, prav tako morajo imeti najmanj pet let delovnih izkušenj s področja organizacije, vodenja in upravljanja ter znanje enega svetovnega jezika. Ob prijavi morajo predložiti tudi program dela in razvoja zavoda.

Kot je vidno iz objavljenega razpisa, ki je objavljen v časopisu Delo, bodo z izbranim kandidatom sklenili delovno razmerje za mandatno dobo štirih let, dopuščajo pa možnost ponovnega imenovanja.

Mesto generalnega direktorja se je sprostilo 7. septembra lani, ko je po pozivu ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana odstopil generalni direktor Jože Golobič. Na prvi razpis za zasedbo delovnega mesta generalnega direktorja, ki so ga objavili 20. septembra, so se prijavili štirje ustrezni kandidati. A člani sveta ljubljanskega UKC-ja med njimi niso izbrali nikogar, so pa za v. d. generalnega direktorja imenovali travmatologa Marka Juga, sicer enega od predstavnikov zaposlenih v svetu zavoda.