Primer Nekrep dobiva nove razsežnosti. Zdaj se je oglasil še dekan medicinske fakultete v Mariboru. Foto: MMC RTV SLO
Primer Nekrep dobiva nove razsežnosti. Zdaj se je oglasil še dekan medicinske fakultete v Mariboru. Foto: MMC RTV SLO

Ivan Kranjc je v pismu staršem umrlega dečka poudaril tudi, da zdravnika UKC-ja Maribor Zlatka Kanič in Robert Pogorevec na fakulteti v Mariboru delata kot visokošolska sodelavca za izvedbo vaj.

Senat fakultete se je sicer s pismom, ki sta ga Nekrepova poslala Kranjcu, seznanil 23. novembra.

Pitako: Zdravnika predavata poglavja, v katerih sta sama zatajila
Kot je znano, je zastopnik družine preminulega 10-letnika Andrej Pitako na četrtkovi novinarski konferenci dejal, da "ljudje, ki so danes v kazenskem postopku, ki so bili kaznovani pri zdravniški zbornici, celo predavajo na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru". Po njegovih navedbah "predavajo ravno tista poglavja, v katerih so sami najbolj zatajili in zaradi katerih so sedaj v kazenskem postopku".

Spomnimo še, da so starši Bora Nekrepa, ki je marca 2008 po obravnavi v mariborskem UKC-ju umrl zaradi previsoke ravni amonijaka v krvi, kazensko ovadili zdravnico na mariborski pediatrični kliniki (očitajo ji umor iz malomarnosti). Pitako je ob tem vložil še dve kazenski ovadbi zaradi suma storitve kaznivega dejanja malomarnega zdravljenja na isti kliniki.

Kazni izrečene, pa se vendarle ni zgodilo nič
Kot je znano, je drugostopenjsko sodišče zdravnici 12-letnega Bora Nekrepa, Zlatki Kanič, julija izreklo strožjo kazen, in sicer odvzem licence za štiri mesece in trimesečno dopolnilno izobraževanje, asistentu Robertu Pogorevcu pa opomin in enomesečno izobraževanje. Drugostopenjsko razsodišče je tako izreklo nekoliko strožjo kazen za Kaničevo in blažjo za Pogorevca kot prvostopenjsko, ki je Kaničevi za dva meseca odvzelo licenco, Pogorevcu pa izreklo javni opomin. Vendar se v enem letu po besedah odvetnika družine Nekrep ni zgodilo nič.