V nedeljo so zdravstvene institucije opravile 537 testiranj. Pozitivnih je bilo pet testov. V bolnišnicah je bilo 88 ljudi, od tega 26 na intenzivni negi. Enega človeka so iz bolnišnice odpustili, trije ljudje pa so umrli. V Sloveniji so doslej opravili 41.802 testiranji. Iz bolnišnic pa so do zdaj v domačo oskrbo odpustili 193 bolnikov s covidom-19.

Čeprav so v veljavi blažji ukrepi omejevanja gibanja – dovoljena vzdrževalna in sezonska dela na zasebnih zemljiščih zunaj občine prebivanja, določena športna dejavnost v lastni občini, odprle so se nekatere storitvene dejavnosti –, pa normalizacije življenja, ko bodo zagnali javni prevoz ali ko bodo dovoljene množične prireditve, po besedah vladnega govorca Jelka Kacina še dolgo ne bo.

Še naprej so prepovedani gibanje in zbiranje ljudi na javnih krajih in površinah, dostop na javne kraje in površine ter gibanje zunaj občine stalnega ali začasnega prebivališča, na kar bodo policisti pozorni tudi v prihodnje. Inšpektorji so v sodelovanju s policijo do zdaj uvedli več kot 2900 prekrškovnih postopkov zoper fizične osebe, ki so kršile prepoved gibanja in zbiranja ljudi, in izrekli za več kot 32.000 evrov glob.