Foto: Srdjan Živulović/BoBo
Foto: Srdjan Živulović/BoBo

Dragan Kovačić bo celjsko bolnišnico vodil do enega leta oz. do konca postopka imenovanja novega direktorja. Člani sveta zavoda so razpravljali tudi o ponovitvi izbirnega postopka za imenovanje direktorja in se strinjali, da se k temu pristopi v najkrajšem mogočem času, so sporočili iz celjske bolnišnice. Kovačić je že bil vršilec dolžnosti direktorja celjske bolnišnice, in sicer po razrešitvi Marjana Ferjanca z mesta direktorja januarja leta 2018. To funkcijo pa je Kovačić potem opravljal do februarja leta 2018, ko je bila na položaj direktorice imenovana Margareta Guček Zakošek.

Odpoved Guček Zakoškovi sicer ni bila izdana iz krivdnih razlogov, ampak iz formalnih zahtev sodbe ljubljanskega višjega delovnega sodišča, ki je razveljavilo sklep o njenem imenovanju za direktorico bolnišnice februarja leta 2018. Višje sodišče je namreč potrdilo sodbo Delovnega sodišča v Celju, ki je razsodilo, da je bil februarski sklep sveta zavoda bolnišnice o imenovanju Guček Zakoškove za direktorico celjske bolnišnice za mandatno obdobje štirih let nezakonit in se razveljavi. Hkrati je sodišče celjski bolnišnici naložilo, da znova odloči o imenovanju direktorja. V tem postopku pa mora znova opraviti izbiro med vsemi na razpis iz leta 2018 prijavljenimi kandidati in kot kandidata, ki izpolnjuje razpisne pogoje, upoštevati tudi Branka Gabrovca.

Razpisna komisija celjske bolnišnice pa je pred dvema letoma in pol kandidata za direktorja bolnišnice Gabrovca izločila, ker naj ne bi izpolnjeval razpisnih pogojev, manjkale naj bi mu namreč vodstvene izkušnje. Zato je Gabrovec vložil tožbo zoper bolnišnico na celjsko delovno sodišče.