Za zdravje mladih
slice
Učitelji slabo usposobljeni za delo s težavnimi mladostniki
Fakultete tovrstnih znanj ne dajejo, 19. januar 2018 ob 10:17 Zadnjih pet let je pri mladostnikih zaznati vedno več osebnostnih motenj, predvsem čustvene nestabilnosti.
81
Na Debeli rtič prihaja nova ambulanta za otroke z avtizmom
9
14. januar 2018 ob 13:08 Po kratkem zaprtju zaradi vzdrževalnih del so vrata zdravilišča in letovišča na Debelem rtiču spet odprta. Letos napovedujejo nove projekte.
Gibalne sposobnosti deklet so boljše kot v preteklosti, fantov pa slabše
50
28. november 2017 ob 16:55 Po ugotovitvah ljubljanske fakultete za šport so gibalne sposobnosti fantov v povprečju za 1,7 odstotka skromnejše, deklet pa za 4,1 odstotka boljše kot leta 1990.
Tradicionalni slovenski zajtrk krepi kulturo zajtrka in zdrave prehrane
11
14. november 2017 ob 14:23 V petek bo ob medu, maslu in jabolkih tradicionalni slovenski zajtrk združil več kot 260.000 otrok v vrtcih in šolah, kar že kaže pozitivne rezultate.
Šole bi sistematske preglede otrok prepustile staršem, zveza staršev poziva k ureditvi razmer
39
3. november 2017 ob 14:22 Ravnanje šol, da k izvedbi sistematskih zdravstvenih pregledov vključijo starše in da šole zgolj prepošljejo naslove staršev otrok, je v nasprotju z zakonodajo, menijo v Zvezi aktivov svetov staršev ...
Slovenija žanje uspehe pri zmanjševanju deleža debelih otrok in mladostnikov Delež čezmerno prehranjenih in debelih otrok in mladostnikov se v Sloveniji od leta 2011 znižuje, vendar je pot do želenega uspeha še dolga, pravijo raziskovalci ekipe SLOfit z ljubljanske fakultete ...
62
TV Slovenija je edina zmanjšala obseg oglaševanja prehranskih izdelkov Zveza potrošnikov ugotavlja, da je oglaševanja živil z nezdravim prehranskim profilom več na komercialnih televizijah kot na javni televizij i.
34
Probiotična terapija za vsaj štiri leta odpravi alergijo na arašide Nova oralna terapija zdravljenja alergije na arašide, pri kateri otrokom dajejo probiotike s proteini arašidov, je učinkovita vsaj štiri leta, ugotavlja študija.
16
Za manj debelih otrok: s smernicami nad oglaševanje nezdrave hrane Oglaševanje nezdrave hrane vpliva na oblikovanje prehranjevalnih navad pri otrocih, opozarjajo pristojni, raziskava pa medtem ugotavlja, da so v zadnjem letu v časovnih terminih, namenjenih otrokom, ...
52
Zdrava prehrana, dovolj gibanja in spanja - recept za zdravo telo Čas pouka za učence pogosto pomeni tudi obdobje, ko veliko sedijo, imajo manj časa za zdravo prehranjevanje, gibanje in spanje ter so bolj izpostavljeni stresu.
1
Za zdravje smo odgovorni vsi Čeprav gre za "najbolj zdravo" starostno populacijo, ki večinoma še ne čuti posledic nezdravega življenjskega sloga, se danes zavedamo, da lahko nezdrave izbire v otroštvu in mladosti povzročijo ...
Pametni telefon lahko hitro postane obsesija mladostnikov Računalniki, pametni telefoni, tablice, vsa nova moderna tehnologija dopolnjuje naše delo in je lahko zelo koristna.
48
Mladi in diete Kot kaže raziskava, se mladi v Sloveniji manj pogosto odločate za diete kot vaši vrstniki v tujini.
1
Kajenje ni kul Med 15-letniki tobak kadi vsak dan skoraj vsak sedmi mladostnik. Da bi bilo mladostnikov, ki kadijo, vse manj, ministrstvo za zdravje pripravlja nove zakone na tem področju.
Toto noro tekmovanje in skavti Skavtsko rutico pri nas nosi že 4700 posameznikov, nekateri z mariborskega območja pa so se zbrali na posebnem tekmovanju.

Opis projekta

Za zdravje mladih je projekt, ki deluje v smeri preprečevanja bolezni povezanih z življenjskim slogom pri otrocih in mladostnikih. Mladi so vključeni v planiranje, izvedbo in vrednotenje projektov v sodelovanju s strokovnjaki na različnih področjih delovanja – javno-zdravje, raziskovanje, izobraževanje, informiranje in promocija. Več ...

Zdravje
link
Kdo naj vodi Pomurske lekarne? Spor med občino in svetom lekarn
8
22. februar 2018 ob 16:12 Potem ko je višje sodišča v Mariboru zavrnilo vpis vršilca dolžnosti direktorja javnega zavoda Pomurske Lekarne v sodni register, ker ni imel soglasja ustanovitelja, se nesoglasja med Mestno občino ...
Več novic ...
Kazalo