Warning: file_get_contents(): https:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0 in /var/www/monocms/monocms/public_html/theme/zivalskiotok/index.php on line 164 Warning: file_get_contents(https://www.rtvslo.si/api/header?type=v2019&custom_container=wrapSite): failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/monocms/monocms/public_html/theme/zivalskiotok/index.php on line 164 Živalski otok, MMC RTV Slovenija

Novice

Domačini in mestni gizdalini zaradi petelina Mauricea na sodišče

Novi prebivalci vasi se pritožujejo nad hrupom

1. september 2019 ob 21:04
Pariz - MMC RTV SLO, Reuters

Jean-Louis Biron, ki je kupil hišo na vasi, se je že pred dvema letoma začel pritoževati zaradi Mauriceovega zgodnjega kikirikanja ter njegova lastnika Jackyja in Corrine napeljeval, naj se ga znebita. "Kikirikanje se začne ob 4.30 zjutraj in se nadaljuje vse jutro vse do popoldneva," je Biron zapisal v pismu, ki ga je leta 2017 razposlal sosedom.

Temu je sledil spor med obema stranema, ki sta se kljub odsvetovanju odvetnikov in mediatorjev odločila, da zadevo preneseta pred sodnika.

"Ne morem dovoliti tovrstnega nadlegovanja," je Corrine pojasnila ob tožbi. "Podeželje bi moralo ostati takšno, kot je, oni ne bi smeli govoriti, da moramo utišati podeželske zvoke."

Zaslišanje na lokalnem sodišču je potekalo julija, uradna odločitev sodnika pa naj bi bila znana 5. septembra.

Po poročanju Reutersa ni jasno, kaj točno želijo s tožbo doseči, odkriva pa več desetletij trajajoč francoski konflikt med vaščani in meščani, ki drugi dom kupijo na podeželju, čeprav se niso pripravljeni soočiti z nekaterimi vaškimi značilnostmi, kot so različni zvoki, smrad ali insekti.

Maurice je po tem, ko je zadeva prišla v javnost, začel dobivati podporo tako iz Francije kot tudi tujine. "Želeli smo podpreti Corrine, hkrati pa tudi izraziti jezo, da je lahko petelin vpleten v sodni postopek," je pojasnil Benoit Guitton, tamkajšnji podjetnik, ki prodaja majice v podporo znanemu petelinu.

P. B. Prijavi napako
 

Oddajte svoj komentar - Št. komentarjev: 6

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Prijavi sovražni govor


 

Avdio & Video

  • Center za rehabilitacijo psov na Koroškem

  • Nevarnost zastrupitve z oporečnim mesom

  • Varuh pravic živali

  • Na Apaškem polju zastrupljenih več psov

Facebook

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!