Warning: file_get_contents(): https:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0 in /var/www/monocms/monocms/public_html/theme/zivalskiotok/index.php on line 164 Warning: file_get_contents(https://www.rtvslo.si/api/header?type=v2019&custom_container=wrapSite): failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/monocms/monocms/public_html/theme/zivalskiotok/index.php on line 164 Živalski otok, MMC RTV Slovenija

Novice

Na jahto padlo drevo, ki ga je podrl bober

Včasih na robu izumrtja, danes jih je 330.000

23. oktober 2018 ob 09:23
Schwerin - MMC RTV SLO

V Nemčiji se je zgodila nenavadna nesreča. Na jahto, ki je plula po reki Labi, je padlo drevo, krivec pa je – bober.

Še dobro, da je bil par, ki je užival v plovbi po reki, v času nesreče v podpalubju, sicer bi se dogodek zanju lahko končal tudi tragično. Plovilo je namreč utrpelo veliko škodo, ki so jo ocenili na nekaj tisoč evrov.

Ni znano, kdo bo škodo povrnil, saj je krivec za to, da je 20 metrov visok topol padel na jahto, marljivi bober, ki je preglodal deblo ravno v trenutku, ko je mimo plula jahta. "Imela sta srečo v nesreči, jahta je kljub hudim poškodbam lahko nadaljevala pot," je dejala policijska predstavnica v nemški zvezni deželi Mecklenburg-Predpomorjanska.

Bobri so sicer rastlinojedci in se prehranjujejo z listi, lubjem, vejami in vodnimi rastlinami, debla pa grizejo le iz dveh razlogov – mlajša drevesa za hrano, starejša pa za grajenje jezov, piše Deutche Welle. Odrasel bober v le petih minutah lahko podre dva metra in pol visoko drevo.

Evrazijski bober se je na začetku 20. stoletja zaradi pretiranega lovljenja znašel na robu izumrtja, danes pa se je njegova populacija zaradi naravovarstvenih ukrepov znova okrepila. V Evropi naj bi tako živelo že več kot 330.000 bobrov.

A. P. J. Prijavi napako
 

Oddajte svoj komentar - Št. komentarjev: 11

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Prijavi sovražni govor


 

Avdio & Video

  • Center za rehabilitacijo psov na Koroškem

  • Nevarnost zastrupitve z oporečnim mesom

  • Varuh pravic živali

  • Na Apaškem polju zastrupljenih več psov

Facebook

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!