Futuristična koncepta napovedujeta križanca in limuzino, ki bosta prišla na trg prihodnje leto oziroma leta 2021. Foto: Byton
Futuristična koncepta napovedujeta križanca in limuzino, ki bosta prišla na trg prihodnje leto oziroma leta 2021. Foto: Byton

Model M-byte v notranjosti prinaša ogromen vodoraven zaslon, ki se razteza čez celotno širino armaturne plošče. Gre za 122-centimetrski (48-palčni) zaslon, ki poteka po celi širini avtomobila. Ta bo prišel tudi v serijsko različico, medtem ko tistega na volanskem obroču zaradi uporabe zračne blazine najverjetneje ne bo. Sistem med drugim vključuje po meri ukrojeno različico asistentke Amazon Alexa, ki lahko med drugim meri srčni utrip in krvni tlak potnikov.

Foto: Byton
Foto: Byton

Čeprav se koncepta ponašata z vratnimi kljukami, ki se skrijejo v karoserijo, ter s kamerama namesto vzvratnih ogledal, vemo, da se bosta serijska modela tem elementom odpovedala.

Koncept K-byte napoveduje limuzino, ki bo prišla na trg leta 2021, medtem ko bo serijska izvedba terenskega križanca M-byte nared že prihodnje leto.

S pogonom na zadnji ali na vsa štiri kolesa
Osnovni M-byte bo poganjal elektromotor z 200 kilovati (272 KM) in 400 Nm navora na zadnji osi. Opremljen bo z baterijo z zmogljivostjo 71 kilovatnih ur, ki mu bo zagotavljala okoli 400 kilometrov dosega. Na voljo bo tudi štirikolesno gnana različica z dvema elektromotorjema, ki ponujata 349 kilovatov (475 KM) moči in 710 Nm navora. Ta bo lahko zahvaljujoč bateriji z zmogljivostjo 95 kilovatnih ur z enim polnjenjem prevozil okoli 520 kilometrov.

Sprva bo M-byte ponujal avtonomno vožnjo tretje stopnje, ki pa jo bo mogoče pozneje s programsko opremo nadgraditi na četrto stopnjo.