Sestavine za peno: 200 ml ribje juhe, sol, poper, čilijev prah, 20 ml olja EDO, 10 g želatine v listih. Za garniranje: 20 ml balzamične kreme, 60 ml olja EDO, 4 vejice janeža.

 Lignji, krompir in tolščakasta loboda. Foto: RTV Slovenija/Alan Radin
Lignji, krompir in tolščakasta loboda. Foto: RTV Slovenija/Alan Radin

Najprej pripravimo peno. Želatino namočimo v hladni vodi, odcedimo in na toploti stopimo. Dodamo ji preostale sestavine za peno, energično premešamo in precedimo v sifon. Dodamo dve dozi potisnega plina in shranimo na hladnem.

Krompir olupimo, zrežemo in skuhamo v vreli slani vodi. Ohladimo. Papriko spečemo na žaru, olupimo in obelimo s soljo, poprom in malo oljčnega olja. Tolščakasto lobodo očistimo, operemo in osmukamo, da dobimo ločene lističe. Lignje na hitro opečemo na žaru.

Na primeren servirni krožnik potegnemo nekaj črtic balzamične kreme. Dodamo tolščakasto lobodo, ribjo peno. Obložimo s papriko, krompirjem in lignji. Pokapljamo z oljem EDO, okrasimo z lističi janeža in takoj ponudimo.

Kuhamo s Karin - Po poteh užitnih divjih rastlin