Na Odprti kuhni so vsak petek kuhali številni mojstri. Foto: MMC RTV SLO
Na Odprti kuhni so vsak petek kuhali številni mojstri. Foto: MMC RTV SLO
Na tržnici se je dalo okušati tudi vino, pivo in smoothieje. Foto: MMC RTV SLO

Jakob se podeljuje za odličnost in kakovost v turizmu regije Alpe-Jadran, idejnim vodjem Odprte kuhne pa so ga podelili na uradnem odprtju sejma Alpe-Adria: Turizem in prosti čas, ki bo na Gospodarskem razstavišču odprt do 1. februarja.
"Projekt Odprta kuhna predstavlja izredno inovativen in originalen način ponudbe v okviru ulične prehrane. Presegel je vsa pričakovanja, tako glede obiska kot tudi pestrosti ter kakovosti. Naslednja pomembna sestavina Odprte kuhne je njena odprtost tudi z vsebino, ki je kulinarično multikulturna, saj se ob jedeh 24 gastronomskih regij Slovenije predstavljajo in ponujajo jedi tudi drugih kulturnih okolij," je odločitev utemeljila komisija.

Komisiji je predsedoval etnolog prof. dr. Janez Bogataj, sestavljala pa sta jo še Joško Sirk, ki v italijanskem Krminu uspešno vodi z Michelinovo zvezdico nagrajeno restavracijo Pri lovcu, ter avstrijski založnik in kulinarik Lojze Wieser.

Odprta kuhna že marca?
Direktor Odprte kuhne, Lior Kochavy, se je zahvalil vsem, ki so soustvarjali Odprto kuhno, ki je že v svojem premiernem letu na Pogačarjevem trgu postala tradicionalni petkov kulinarični dogodek. "Eden izmed glavnih ciljev Odprte kuhne je bil ponuditi najboljšo in pestro ponudbo hrane na enem mestu, hkrati pa pripraviti dogodek, ki bo namenjen vsem, tako domačim kot tujim obiskovalcem," je povedal in dodal, da jim nagrada pomeni tudi veliko motivacijo in zagon za nadaljnje delo.

Drugo izdajo Odprte kuhne so organizatorji že napovedali, v teh dneh pa zbirajo še zadnje rezervacije stojnic za sezono 2014. Če bo vreme sodelovalo, naj bi se začelo kuhati že marca.