: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic

Sejem pripravlja veronski Vinitaly, na njem pa se bodo letos z degustacijami med drugimi predstavili Španija, Italija, Burgundija, Čile, Nemčija, Kitajska in Slovenija z izborom oranžnih vin.

Slovenijo bodo zastopali vinarji Batič, Burja in Guerila iz Vipavske doline, Emeran Reya, Marjan Simčič in Movia iz Brd ter Bordon, Korenika & Moškon, Polič, Rojac in Zaro iz slovenske Istre.

Predstavitev vin enajstih kleti iz treh primorskih vinorodnih okolišev bo v vse bolj uveljavljajoči se in prodorni niši sonaravno pridelanih belih maceriranih vin prva te vrste na Kitajskem, so zapisali organizatorji in poudarili, da zanjo velja veliko zanimanje.

"Veseli in počaščeni smo, da se bodo v Šendzenu predstavili slovenski pridelovalci oranžnih vin. V zahtevnem letu tako kitajskemu trgu skupaj odpiramo vrata v svet sonaravno pridelanih vin," so v sporočilu za javnost povzeli direktorja sejma Wine to Asia Simoneja Incontroja.

Ta je skupaj s predstavnikom Vinitaly za regijo Alpe-Jadran in Turčijo Matjažem Žigonom tudi sodeloval pri organizaciji slovenskega nastopu na Kitajskem.

Predstavitev bo velika priložnost za prodor vinarjev in novega vinskega sloga na velikanski in novosti željni kitajski trg, obenem pa bo turistična razglednica Slovenije, zlasti Brd, Vipavske doline in Istre, so prepričani organizatorji. Kot so dodali, so priložnost prepoznali tudi v Slovenski turistični organizaciji in lokalnih turističnih organizacijah omenjenih regij, kjer so podprli nastop v Šendzenu.