Trumpov profil v času njegovega predsedovanja, ko je imel več kot 61 milijonov sledilcev. Trenutno kaže, da jih ima 25 milijonov. Foto: AP
Trumpov profil v času njegovega predsedovanja, ko je imel več kot 61 milijonov sledilcev. Trenutno kaže, da jih ima 25 milijonov. Foto: AP

Musk se je za potezo odločil, potem ko so rezultati njegove ankete pokazali, da to podpira 51,8 odstotka od okoli 15 milijonov uporabnikov Twitterja. "Ljudje so spregovorili," je zapisal. Twitter je aktiviral Trumpov stari račun, na katerem je več kot 59.000 objav.

Kot je znano, je prejšnje vodstvo Twitterja Trumpu lani zaprlo račun zaradi spodbujanja privržencev k napadu na kongres 6. januarja lani, v katerem je umrlo pet ljudi, in drugih spornih objav. Nazadnje je objavil 8. januarja, ko je zapisal, da se ne bo udeležil inavguracije Joeja Bidna.

Enako kot s Twitterjem se je zgodilo z njegovimi profili na Instagramu in YouTubu, na katerih je imel več deset milijonov sledilcev. Čez nekaj mesecev je Trump zagnal Truth Social, lastno družbeno omrežje, kjer pa ima veliko manj sledilcev, kot jih je imel na prej naštetih omrežjih.

Trump: Slišal sem za sporočilo, a nimam razloga, da bi ga pogledal

Že ko je Musk napovedal, da bo vrnil Trumpa na Twitter, je nekdanji predsednik to zavrnil. Trump, ki je v torek napovedal vnovično kandidaturo za predsednika, je v soboto uvodoma dejal le, da je slišal za Muskovo sporočilo, vendar ga ni videl, ker nima razloga za to. Trump niti ni prepričan, da bo Twitter preživel.

Musk, ki je nedavno kupil Twitter za 44 milijard dolarjev, je naredil že več potez, s katerimi je dvignil veliko prahu. Med drugim je odpustil polovico od 7500 zaposlenih, preostalim pa naročil, da bodo morali delati od jutra do večera. Več sto zaposlenih je izkoristilo njegovo ponudbo, da sprejmejo odpravnino v višini treh mesečnih plač in odidejo drugam.

Z obnovo Trumpovega računa je Musk požrl lastno obljubo, da ne bodo nikomur znova odpirali zaprtih računov, dokler ne bo začel delovati tako imenovani Svet za umirjanje vsebin.