#MMCdebata
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.6 od 15 glasov Ocenite to novico!
Slovenska košarkarska reprezentanca je v Carigradu osvojila naslov evropskega prvaka. Foto: Reuters
       To priznanje ni le velika čast, ampak tudi zagotovilo, da bo lahko vsak član moške košarkarske reprezentance, ko bo izpolnil pogoje za upokojitev, upravičen do izplačila pokojnine. Danes bi tako vsak dobil vsaj 1.500 evrov mesečne pokojnine. S tem smo kot družba pokazali, da cenimo vaš prispevek še dolgo po tem, ko zbledi lesk prejetih medalj. Namesto višjega enkratnega zneska, ki bi ga športniki prejeli v najbolj produktivnem obdobju svojega življenja, smo na ta način poskrbeli za dostojno starost za čas, ko se bodo iztekle klubske in sponzorske pogodbe. Verjamem, da bo v jeseni življenja ta nagrada cenjena bolj kot zdaj.       
 Miro Cerar o Bloudkovih priznanjih
Foto: Twitter/KlemenPrepelic
       Iskreno ne gre za denar, kljub temu da je naše mišljenje, da je to žalostno, koliko denarja so nam namenili. Ta denar nikomur od nas ne spremeni življenja, je pa marsikomu dobrodošel. Najbolj pa boli to, da smo bili pozabljeni s strani g. Mira Cerarja.       
 Luka Dončić, Twitter
VIDEO
Nesterović: Problem je v...
VIDEO
20.000 navijačev na sprej...
VIDEO
Navijači iz vse Slovenije...
VIDEO
Mediji po svetu: Čudežni...
VIDEO
Vrhunci finala Slovenija...

Dodaj v

#MMCdebata: "Predlagam, da se nagradi tudi navijače"

95. MMC-debata o denarnih nagradah košarkarskim evropskim prvakom
14. april 2018 ob 07:02
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

"Za denar se igra v klubu. Za državni dres pa se igra zaradi srca, ponosa in pripadnosti," je le eden izmed številnih komentarjev MMC-jevih uporabnikov na temo denarnih nagrad evropskim košarkarskim prvakom.

Zgodba evropskih košarkarskih prvakov in denarne nagrade za njihov uspeh je prišla tako daleč, da reprezentanti izgubljajo potrpljenje, saj pol leta po osvojitvi zlate medalje v Carigradu še niso dobili vsaj simbolnega finančnega zadoščenja.

Košarkarska zveza je po septembrskem sklepu vlade prejela 67.000 evrov od države, dodatno pa še 7.500 evrov od Bloudkovih priznanj. Skupaj z nagrado Olimpijskega komiteja Slovenije v znesku 15.000 evrov je tako po besedah generalnega sekretarja Raša Nesteroviča od države in OKS-ja prejela okoli 90.000 evrov.

Težko dat dnar od sebe, kaj... nema veze koliko je, če pač pripada se da takoj, ko pride...sovražim zadrževanje sredstev agrhhh!

— Janez 456 2018-04-09 20:15:45

Saj se vnaprej ve kake so nagrade. Zakaj rokometaši in odbojkaši ne jamrajo. Pa verjetno je KZS pobrala kupe denarja s sponzorji pa prodajo navijaških stvari. Naj pa zraven malo prispevajo pa bo. Pa Dragić se oglaša sicer kot kapetan, ampak pri vseh milionih. Ne vem no.

Res je da gre v tej državi denar za bedarije in politike in korupcijo samo če je ministrstvo dalo denar KZS, bi ga morala KZS dati naprej in pika.

— mkermc 2018-04-09 20:30:32

Nagrada je mizerna s strani države, vendar je zakonsko predpisana. Bistvo vsega je, da je država svoj del izpolnila, nakazala sredstva KZS, oni pa so lepo obračali denarce. Sedaj pa neko pismo z zahtevo po povečani nagradi igralcem s strani države, pogajalec Zagorac. Halo, pogaajajte se z zvezo, ki je vse akterje na suho .......... Država je svojo predpisano obveznost do vas izpolnila

— davison20 2018-04-09 20:39:06

Za denar se igra v klubu. Za drzavni dres pa se igra zaradi srca, ponosa in pripadnosti.

— ymnenje 2018-04-09 21:17:44

Cerar: Vlada je namenila dodatnih 50 tisoč evrov
Miro Cerar se je odzval na zapise v medijih, da država ni znala primerno nagraditi zlate kolajne na EP-ju 2017. Ponovil je, da je država povišala nagrado za dosežek z izrednim dodatkom in da je na sestanku s predstavniki KZS-ja obljubil spremembo zakonodaje za nagrajevanje vrhunskih športnikov. "Zavedam se, da so športni uspehi uspešen promotor države ter da je šport pomemben gradnik zdravja celotne družbe. S tem namenom imamo sprejeta pravila, ki za vse športe enakovredno določajo višino izplačila nagrade za dosežen športni uspeh. Po teh pravilih je nagrada za zlato medaljo na evropskem prvenstvu v košarki 17.080 evrov. Glede na izjemen uspeh je vlada s posebnim sklepom Košarkarski zvezi Slovenije namenila za nagrade še dodatnih 50.000 evrov," je zapisal Cerar. Odnos do košarkarjev je Slovenija po Cerarjevem mnenju pokazala tudi s podelitvijo Bloudkovih priznanj za vrhunski športni dosežek.

Ne razumem tega spora. Vsaj 1500 evrov pokojnine na mesec je več kot so dobili Srbi in Francozi skupaj. Povprečna življenjska doba se daljša, tovrstno pokojnino pa lahko koristi tudi vdova.

V glavnem, kdor z malim ni zadovoljen, velikega ni vreden. Vsekakor nismo Luksemburg z veliko vrečo denarja.

— miss_theory 2018-04-10 19:47:45

Prepelič se mi je kar malce zameril s tem obračunavanjem na družbenih omrežjih. Pa vem, da nisem edini. Škoda, da se je spustil na ta nivo, bilo je povsem brez potrebe... Tako jamrajo, pa jim je lepše kot 99% ljudi na svetu, a se tega ne zavedajo. Žal. Cerarju pa čestitke za pravilno in logično potezo.

— RokoSan 2018-04-10 19:55:14

Pa še to. Razumem, da ni vseh 12 košarkarjev na nivoju Luke Dončiča in Gorana Dragiča in da nimajo bajnih pogodb, samo sedaj naknadno zahtevati nek denar, ki kao ni bil izplačan (čeprav sedaj vidimo da je bil), se mi zdi neprimerno. Najbolj smešni so pa argumenti nekaterih košarkarjev, češ imamo denar za vojsko nimamo pa za šport. Ko nekdo v tej državi nekaj zahteva, se vedno sklicuje na neke druge zgodbe o tem, kako drugi dobivajo denar on pa ne in da to ni fer. Nagrade so zakonsko predpisane, ali so dovolj visoke, lahko debatiramo, vendar trenutno pač take so in to je potrebno spoštovati.

— Lemniskata 2018-04-10 20:09:20

Absolutno premalo so dobili! Niti se ne zavedamo kaj jim je lani uspelo. Evropski prvaki so postali! Ej Evropski prvaki! Vsak bi moral dobit vsaj 50.000 po glavi ce ne vec. Pa tudi jaz delam 8h ali vec na dan plus vikende a jim privoscim vsak cent. Se enkrat hvala jim! P.S. Ni poanta v denarju ampak v ovrednotenju uspeha. Naj vlada pokaze kaj jim je uspelo. Pa lp vsem.

— Željko Kokot 2018-04-10 21:46:29

Košarkarji nezadovoljni s Cerarjevim pismom
Zlati košarkarji so bili razočarani nad pismom, ki so ga prejeli od Cerarja. V pismu, pravijo košarkarji, je zapisanih kar nekaj neresnic, v oči pa bode podatek o višini pokojnine, ki jim pripada kot dobitnikom Bloudkovih priznanj. Trditev, da naj bi vsak prejel 1.500 evrov mesečne pokojnine, je po njihovem mnenju napačna. "Iskreno ne gre za denar, kljub temu da je naše mišljenje, da je to žalostno, koliko denarja so nam namenili. Ta denar nikomur od nas ne spremeni življenja, je pa marsikomu dobrodošel. Najbolj pa boli to, da smo bili pozabljeni s strani g. Mira Cerarja," je na Twitterju zapisal Luka Dončić. Košarkarji sicer razmišljajo, da bi denarno nagrado z EP-ja zaradi davčnih razlogov namenili v dobrodelne namene.

A lahko nekdo najde uradne podatke ali bodo dobili 1500 evrov mesečno po upokojitvi ali ne. Ker to je precej pomemben podatek v zgodbi.

— Radio 2018-04-12 16:02:09

Dajte no, delavci s 600 euri plače boste pa ja napraskali skupaj nekaj tisočakov in "darovali" tem revežnim miljonarjem, pa davek tudi prej plačajte!

— poharc 2018-04-12 16:07:43

predlagam, da se nagradi tudi navijače, saj športniki vseskozi poudarjajo da so navijači njihov (6, 7, 12,...odvisno od športa) igralec in da brez navijačev ne bi dosegli takšnega uspeha!

— Aleš 2018-04-12 16:07:31

Seveda se jim gre za denar. Zakaj pa se jim ne bi smelo iti? Ta lazna slovenska skromnost da se igra za cast in ne vem kaj se vse je naravnost pateticna.

— gospod iskreni 2018-04-12 20:12:37

Mitja Lisjak
Prijavi napako
Komentarji
Binder Dandet
# 14.04.2018 ob 07:12
Dajmo MMC pomagat teptat pravljico.
el CARTEL
# 14.04.2018 ob 09:59
košarkarji bodo imeli 1500 € penzije,
podpirajojo pa jih delavci s 600€ ki penzije ne bodo imeli sploh (vsaj ne tako s katero bi se dalo preživeti), čeprav so 40 let državi plačevali prispevke - denarja so gotovo več dali državi kot košarkaški milionarji ki igrajo v tujini

res je da je to velik uspeh, največji slovenskega športa, ampak enkratna nagrada je povsem vredu.
migymax
# 14.04.2018 ob 10:33
Vrhunski oziroma poklicni šport je šoubiznis, za katerim stojijo sponzorji oz korporacije. Nevem zakaj se država sploh meša v te velike posle. Plačajo naj tisti ,kateri tržijo od prireditve. Napaka državnikov je , ker se hodijo slikat ob uspehih.Pr se tudi plača. Ja ja v takih časih živimo, nič ni zastonj.
nepokorni
# 14.04.2018 ob 09:37
To je v startu zakuhal stari Dončić, ki se poteguje za DZ v kvoti DeSUS.
Najprej je bila njegova LAŽ, da Cerar in Makovič Brenčičeva nista nakazala denarja Zvezi. Potem so pograbili neuki košarkaši, ki denarja še danes niso dobili, saj ga zveza zadržuje. Svoje je dodal instrumentalizirani Luka Dončić in vihar se je pričel.

Vse to škoduje Cerarju in Smc, košarka in košarkaši so pa kolateralna škoda, Desusova žrtev. Karel Erjavec se pa v ozadju hinavsko hahlja. Podobno je naredil Desusov jastreb Ljubo Jasnić, ko je na zelo grd način odžagal velikega orla Gorana Janusa.

DeSUS je največje zlo slovenskega političnega prostora! In to bom ponovil še 1000x!!!
Na pou Slovenc
# 14.04.2018 ob 10:03
Jaz sem prepričan da s tem dejanjem, kaosom ki se trenutno dogaja nasi košarkaši nimajo v mislih resiti vseh ekipnih športov, v nos jim gre ker nekdo ki je drugo in tretjeuvrščeni dobi vec.Jaz verjamem da ni fer, a nagrade so odvisne od drzave in ne od prvega, drugega ali tretjega mesta, to se je treba zavedat,da to ni FIBA,ki podeluje nagrade. Nagradni zneski so odvisni od standarda drzave, od števila prebivalcev,predvsem pa koliko država vlaga v določen šport. Srbi imajo te stvari zrihtane, ker je košarka ne bom rekel stevilka 1 a med prvimi, Slovenijo primerjat z Španijo in Srbijo ki so že vec kot 10 let v samem vrhu in se od njih vsako prvenstvo pricakuje najmanj medalja tud ni najbolj realno.Si predstavljate kaj bi bilo ce bi premagali američane in bi oni dobili na glavo po 300.000 evrov, bi mi isto zahtevali? Jaz verjamem da se mora pri nam marsikaj spremenit, da bo denar bolj pravično razporejen med uspešne sporte, a tega nasi košarkaši s tem izsiljevanjem ,da za sebe zahtevajo visji znesek sigurno ne bodo dosegli!
vremenko
# 14.04.2018 ob 09:40
Pa še to skopiram:

3. mesto
Španija
Prebivalcev: 46 milijonov
Nagrada: 30.000 EUR (bruto)
Nagrada: 0,0006 EUR / prebivalca

2. mesto
Srbija
Prebivalcev: 7 milijonov
Nagrada: 20.000 EUR (bruto)
Nagrada: 0,002 EUR / prebivalca

1. mesto
Slovenija
Nagrada: 10.000 EUR (bruto)
Prebivalcev: 2 milijona
Nagrada: 0,005 EUR / prebivalca

Po nagradi, ki jo bi participiral vsak državljan na posameznega košarkaša:

1. Slovenija
2. Srbija
3. Španija

Vsak Slovenec za nagrado tako participira 2.5x več kot vsak Srb in kar 8x več kot vsak Španec.

Kaj bi pa košarkaši radi? Da dobijo isto nagrado kot tisti v 46 milijonski Španiji? Si lahko to mi privoščimo? Že itak so dobili 8x več kot Španci glede na velikost populacije.
Na pou Slovenc
# 14.04.2018 ob 09:31
Le kaj si o vsej tej zmešnjavi misli nas Tonček ? :)

Jaz samo upam, da ni prislo tako dalec in da nasi košarkaši iz nekih zamer do politike, ne bodo hoteli vec obleci dres, kajti konec koncev igranje za drzavo in grb je neka posebna cast, ne glede na odnos politike in kolicino denarja, saj kot sami igralci dostikrat recejo : Igramo za navijače!!!
migymax
# 14.04.2018 ob 10:43
Ukvarjati se danes s športom je luksuz. Država naj poskrbi da bodo že otroci in mladina osveščena o zdravem gibanju in rekreaciji. Šport je stvar posameznika in njegovega ega.Ne vidim razloga zakaj bi davkoplačevalci sploh dajali denar da se nekdo ukvarja s športom. Pomagajmo invalidom, revnim do žoge, dostopa do telovadnic in tekaških prog, za kaj več pa naj v talente investirajo sponzorji, saj oni tudi tržijo v tem šovbiznisu
threepointer
# 14.04.2018 ob 09:52
Res smo smešni Slovenci, še ko zmagujemo se uspemo spreti. Prenehajmo s temi debatami in raje razmišljajmo o tem, kako bomo obranili naslov. S prepiranjem zagotovo ne!
vremenko
# 14.04.2018 ob 09:38
Vlada je zaradi njih celo zaobšla pravila in jim nakazala 3x več kot je predvideno in 3x več kot so vedeli preden so šli na evropsko. Mislim da tukaj nimajo prav! Sramoto si delate košarkaši pa smo vsi z vami skupaj dihali! Tudi tisti ki imajo pokojnine po 300 eur in plače po 600 eur. Večina Slovencev tega zneska ne zasluži v enem letu plačajo pa vse davke.
To je to.
simon-rupsi
# 14.04.2018 ob 17:29
Zagorac je zadnji, ki se lohk oglaša.. kot da je bil pomemben pri osvojitvi medalje.. lol.
kapljač
# 14.04.2018 ob 12:25
Predlagam, da košarkaši ,katerim so bila domača košarkaška scena in posebej reprezentanca odskočna deska za njihovo kariero in dober zaslužek, 10% svojih honorarjev vračajo nazaj svoji domovini, v zahvalo, da je iz njih zastonj naredila , to kar danes so. Uredi se nek sklad , kjer se ta denar nabira, in naj bo porabljen za vzpodbujanje mladih talentov.
XRP
# 14.04.2018 ob 11:45
halexico mene samo zanima kako argumentiraš dejstvo, da je zveza dobila nagrade za igralce in jih potem pol leta brez da BI OBVESTILA IGRALCE zadrževala na računu (beri porabila), ob tem pa slednje pripravila do tega, da vlado obtoži za neprejem nagrad. hvala.
Warbird
# 14.04.2018 ob 11:40
pocuzi93
# 14.04.2018 ob 11:25
Prijavi neprimerno vsebino
Ronaldu al nwm komu so ponujal 100 mio na leto !!!
+0
-1
---
Res katera drzava to ? Portugalska dvomim da si lahko to privosci, ali pac ti mesas tukaj jabolka, hruske in se slive ?! Ce da nek sponzor denar, naj ga da, naj njegovi zaposleni odlocajo o smelosti te odlocitve, drzava je pa nekaj POVSEM drugega !
XRP
# 14.04.2018 ob 10:10
vremenko, hvala za izračun, pove vse.
za tiste ki ga preberejo, razumejo oziroma ga hočejo razumeti.

me prav zanima kako bi ga general oziroma vrhunski retorik in poznavalec slovenske košarke komentiral.........
Warbird
# 14.04.2018 ob 09:29
@Slisko ja in kaj zdaj ce bi ostali doma ? Moje zivljenje zato nebi bilo nic drugacno, verjamem pa da njihovo sedaj je in to izsiljevanje sedaj je mimo !
El Khan Diablo
# 14.04.2018 ob 08:57
Za socialno podporo so tudi rekli, da bo že 4-tega v mesecu pa ni bilo nič!? Pa sem na socialni prijavljen s ponosom!!! In v čast mi je, da vsi vidijo koliko nas ponosnih socialcev je!!! Pa kaj naj!? Nov forum odpremo samo zaradi tega!?
veza
# 14.04.2018 ob 23:57
"Predlagam, da se nagradi tudi navijače"

a misliš tiste, ki so prišli z vladnim Falconom sedet v prvo vrsto?
tedomedo
# 14.04.2018 ob 13:25
Naj dobimo nagrado vsi, ki smo gledali našo reprezentanco na tv :)
Mohor
# 14.04.2018 ob 10:07
To, da bi imeli vsi nogometaši na Kitajskem 10x večje plače, je pravljica. Oni lahko preplačajo edino kakega iztrošenega zvezdnika, kar se jim lahko včasih celo izplača, drugič pa spet ne. Kar pa se tiče naših košarkašev, dobro so jih namočili na zvezi, kjer jih izrabljajo za svoje politične cilje.
borut-blas
# 14.04.2018 ob 08:24
no vsi navijači ki jamrajte, prispevajte iz svojega žepa
država je dala v skladu s predpisi, vas navijačev pa bič ne ovira da iz hvaležnosti do reprezentance prispevate
to bi bilo zelo lepo in pošteno, ampak dvomim da bo kdo kaj dal
samo besede in kdor ne skače ni slovenc
kar skačite še naprej dragi navijači, to nič ne stane
XRP
# 14.04.2018 ob 08:10
Vodstvo KZS je izgubilo kompas in s svojimi dejanji - dodatnimi medijski pritiski samo povečuje škodo slovenski košarki.

Vodstvo KZS se je nepremišljeno lotilo vlade z zahtevo po višjih nagradah.

Vlada pove resnico o izplačanih nagradah in Radoslav Nesterović potrdi, da so nagrade že pol leta na računu KZS, ta pa jih ni prenakazal igralcem. Ne razloži pa zakaj. Vsi vemo da zato, ker se je denar porabil za tekoče poslovanje KZS, ki je v globokih rdečih številkah.

Vodstvo KZS pa po nekaj dneh neuspešnega razmisleka ponesrečeno odgovori, da so nagrade deponirane in da bo sama zveza podvojila le te, igralci pa jo vrnili oziroma dali v dobrodelne namene, kar je absolutna farsa od PR službe KZS. Vmes se eden najbogatejših slovencev Goran Dragić žal zaradi nagovarjanja Radoslava Nesterovića osramoti, sledi pa mu bodoči zelo bogati slovenec Luka Dončić, da o Prepeliču ne govorimo.

Vso gonjo sproži vodstvo ravno v času, ko se o sponzorstvih pogovarja z državnimi podjetji in v času ko se odloča o razpisih fundacije za šport, ter ministrstva za šport. Verjetno ni potrebno razlagati, da je vodstvo KZS ponovno in še enkrat več popolnoma napačno odreagiralo in si izjemno poslabšalo pogoje za prihodnje delovanje.

Kljub izjemnem uspehu naše košarkarske reprezentance, je to žal edina točka kjer je vodstvo KZS bilo uspešno. Klubi životarijo, prepiri z sodniki se obnavljajo, sponzorji bežijo, projekti KZS bledijo, učinkovitost zaposlenih pa je na globokem minimumu. Izpeljana volilna skupščina je bila farsa in posmeh košarkarskim delavcem, prihajajoča njena ponovitev pa bo verjetno nekaj podobnega.

Vodstvo KZS se ukvarja z iskanjem in odstranjevanjem sovražnikov, namesto da bi reševala zvezo samo in seveda slovensko košarko.

Žal zelo bode v oči tudi poročanje velike komercialne televizije in njenega največjega portala, ki praktično edina ne upoštevata dejstev, ampak z vsemi močmi udrihata čez vse ki so proti vodstvu KZS. Če morda kdo ne ve, je plod tega zavezništva in nekorektnega poročanja zelo zelo dobro prijateljstvo nekoga z nekom.

Zaradi napisanih dejstev predlagam, da gospodje Erjavec, Nesterović in Križnar odstopijo, ter prepustijo mesta ljudem ki bi to znali oziroma ljudem ki imajo radi košarko, ter predvsem ljudem, ki samo košarko razumejo. Upam samo, da takšni še obstajajo.
fotrM
# 14.04.2018 ob 08:10
@sisko

A ko igrajo za svoje klube in zivijo dalec stran ter potujejo na tekme izven svoje kraja, pa druzine niso problem?
Nobeden ni prisiljen igrat za nas grb!
Vsak se sam odloci ali bo igral ali pa ne...primer je Vujacic, ko pac ni nikoli igral in se je udrihal po njem na veliko...
Slovan65
# 19.04.2018 ob 07:31
Kdo je dal državljanstvo Randolphu ?
Vlada.
Braz Randolpha bi izpadli v četrtfinalu.
Torej jim je zlato podarila kar vlada sama.
mihael1
# 15.04.2018 ob 17:08
V tej vladi so pogruntali zakon, ki bo bloudkovim nagrajencem po upokojitvi dodal se 1500 evrov mesecno k penziji.
V primeru 20 letnega uzivanja penzije torej 360.000 evrov, kar je verjetno najboljsa nagrada na svetu!
In kaj naj recejo tisti upokojenci, ki prejemajo 500 evrov penzije za 40 let dela?
halexico
# 14.04.2018 ob 11:56
@XRP
in kaj ima dejanje KZS z igralci? Hočeš reči, da igralci prosijo za denar zato, da ga bo lahko dobila KZS? Oprosti, a nikjer nisem zasledil kakršnekoli izjave košarkašev, s katero bi kdorkoli od njih zahteval denar za KZS! In zakaj ne? Zato ker je KZS politična organizacija in je zgolj in samo izkoristila nastalo situacijo ter zlorabila košarkaše.
Zahteva košarkašev se mi zdi pa povsem legitimna in na mestu.
alcatraz
# 14.04.2018 ob 09:55
"Za denar se igra v klubu. Za državni dres pa se igra zaradi srca, ponosa in pripadnosti," je le eden izmed številnih komentarjev MMC-jevih uporabnikov na temo denarnih nagrad evropskim košarkarskim prvakom.

Vsak politik bi moral delati iz ponosa in pripadnosti in zaradi srca za svoj narod.
Kaj počnejo, pa vidmo.
veza
# 14.04.2018 ob 09:43
Mi zmagujemo v vojnah in izgubimo v miru!
Bootsy
# 14.04.2018 ob 09:31
Čakte zdej vas pa jst ne razumem, za reprezentanco igrati za čast, ponos, srca.....

Zakaj so potem Srbi dobili 20.000, Španci 30.000. Njim ni nobeden očital, da do tega denarja niso upravičeni, ker se pač za reprezentanco igra za čast in ponos.

Ko so bili uspehi smo vse po vrsti hvalili, se daj pa pljuvamo po njih........mislim HALO!
Vsak se bori za svoje, mi se v službah tudi borimo za plače in nagrade za dobro opravljeno delo!!! Namesto da bi igralce podpirali tudi zunaj igrišč, jih grajamo. Bravo mi.
Bivši uporabnik
# 14.04.2018 ob 08:06
Lepo je povedalZagorac..2 mesca so zi vzeli cas za reprezentanco..bili bi lahko doma in po klubskih sezonah pocivali..me zanima koliko forumasev bi si vzelo cas brez placilo samo za cast .biti vikende brez druzine otrok itd.
halexico
# 14.04.2018 ob 10:47
Važno, da je lahko Miro Cerar z zastavo paradiral na podelitvi medalj - res, neprecenljivo za vso Slovenijo.
Zanimivo, da je MMC izbral seveda venček komentarjev, ki govorijo zgolj o "požrešnih" in "nehvaležnih" košarkaših, ki jim ni nikoli dosti in bi radi zgolj še dodatno izpraznili državno blagajno, ki jo tako zavzeto in pošteno čuva Cerar.
In potem so tu še pametnjakoviči tipa KZS je kriva vsega in v klubih imate plačo in ...
Če še niste dojeli, oz. vam je očitno vseeno, SLOVENIJA je evropski prvak v košarki.
Za tak uspeh si zaslužijo posebno nagrado! In vsi tisti, ki jim tako vneto mečete ven pokojnine, haloooo, kdo pa še verjame našim politikom? Jaz in košarkaši zagotovo ne. Se še spomnite pokojinskih skladov, pa stebrov, in vseh zgodbic, ki so nam jih prodajali, kako bo z vlaganjem zagotovljena višja pokojnina. In kje je danes ta denar? Vmes so trikrat spremenili zakonodajo, izpraznili blagajne, nateg... ljudi, sedaj pa kao garantirajo košarkašem nagrado v obliki zajamčene pokojnine. Dajte no? Resno?
Se pravi, bistvo prispevka je: politiki se nesebično borijo za slovenijo in se zanjo žrtvujejo, košarkaši pa so pijavke, ki bi rade ubogi narod prikrajšale za med in mleko. Bolno...
alcatraz
# 14.04.2018 ob 09:57
vremenko daj ti raj računaj kolk je vsak slovenec zmetal v teš in podobne oslarije, kot da se tule s centi ubadaš.
lightning.si
# 14.04.2018 ob 09:47
v državi, kjer se stoine milijonov mečejo v neučinkovit, predrag javni sektor, ki večinoma zgolj rutinsko oddela svoj šiht brez vsakega presežka, je višina nagrade sramotna
lightning.si
# 14.04.2018 ob 09:48
košarkarji so izpadli naivni (če ne še kaj več), ko so od te države, od te politike pričakovali konkretno nagrado
cmerči in borči ter ministrica "dodatek za pripravljenost" maja so jih po zmagi izkoristili izključno v samopromocijske namene
#MMCdebata


MMC-debata je rubrika, v kateri bomo na MMC-ju

vsak teden izpostavljali najboljše oziroma najbolj

odmevne komentarje uporabnikov našega portala.

Kazalo