Zadnjih 20 novic - Novice

Novice

Kultni Nevermind
Leta 1991, na današnji dan je izšel eden izmed naj-kultnejših albumov 90', Nirvanin Nevermind.

Novice

Cecil Womack / Iron Butterfly / Jackie Wilson
V današnjem Timelesu Cecil Womack, zasedba Iron Butterfly in Jackie Wilson.

Novice

Prihaja Evropska noč raziskovalcev
Brez znanosti tudi napredka naše družbe ne bi bilo, pravzaprav je eno z drugim neločljivo povezano.

Novice

Sigala, Meghan Trainor, Ella Eyre & French Montana - Just Got Paid
Ta teden izide debitantska plošča priljubljenega Dj-a in producenta z imenom Sigala, ki je do sedaj v obliki singlov nanizal vrsto klubskih uspešnic kot so: Easy Love, Sweet Lovin in Give Me Your ...

Novice

Alice Merton - Why So Serious
Alice Merton, ki je s svojim ritmičnim pop-rock hitom No Roots prinesla nekaj osvežujočega vzdušja v dobo, kjer prevladuje elektronska glasba, bo v začetku novega leta izdala drugi album z naslovom ...

Novice

SPOTLIGHT: European Mobility Week
We all know the warning sign and text ,,Danger! Do not cross the tracks!'', but unfortunately not everyone always understands its meaning.

Novice

19. september: Smrt kranjskega polihistorja Vajkarda Valvasorja
Leta 1693 je umrl ljubljanski plemič polihistor, zgodovinar, topograf, etnograf in risar Janez Vajkard Valvasor. Imel je 16 bratov in sester.

Novice

Razorlight - Olympus Sleeping
Po dobrem desetletju se z novim studijskim albumom naslovljenim Olympus Sleeping, vrača angleška skupina indie rock zasedba Razorlight.

Novice

Italijana v kombiju tihotapila 107 pasjih mladičev
Murskosoboški policisti so v petek preverjali tovorno vozilo, vozil ga je 45-letni Italijan, skupaj s 40-letnim sopotnikom.
8

Novice

Kurz in Conte poudarila nujnost krepitve nadzora na mejah EU-ja
Avstrijski kancler Sebastian Kurz in italijanski premier Giuseppe Conte sta se na srečanju strinjala o migracijski politiki v EU-ju. Podpirata krepitev nadzora na zunanjih mejah Unije.
7

Novice

Slovenia Magazine 561
Le saline di Sicciole hanno lo status di parco naturale e zona umida d'importanza internazionale.

Novice

An abundance of wild mushrooms, but even more uninformed pickers
This year’s excellent wild mushroom season has attracted many recreational mushroom pickers to Slovenia’s forests. But some of them fail to heed the rules of acceptable behavior in the woods.

Novice

Why are there 900 medical doctors among the 1000 best-paid public sector employees?
For years, even a cursory glimpse at the list of the top-1000 public sector salaries revealed that it is made up mostly of medical doctors.

Novice

L'UI a Trieste in visita in Regione e Prefettura per tutelare gli interessi della CNI
Il presidente dell'Unione Italiana Maurizio Tremul con il presidente della Giunta esecutiva Marin Corva e con quello dell'Assemblea Paolo Demarin hanno avuto la possibilità di interloquire con ...

Novice

Pahor se je sestal z Junckerjem glede mnenja pravne službe EK-ja
Predsednik Borut Pahor je v ponedeljek s predsednikom Evropske komisije Jean-Claudom Junckerjem in hrvaško predsednico Kolindo Grabar-Kitarović neformalno govoril o arbitraži.
50

Kultura

Umrl je Zmago Šmitek, eden najvidnejših slovenskih etnologov
Poslovil se je etnolog Zmago Šmitek, ki je bil mnogo let redni profesor na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete v Ljubljani ter se uvršča med najvidnejše slovenske ...
2

Novice

Izjava RTV Slovenija glede incidenta v Kopru
V vodstvu RTV Slovenija in Informativnem programu Televizije Slovenija ostro nasprotujemo današnjemu postopanju predstavnika Finančne uprave Republike Slovenija (FURS) proti novinarski ekipi ...

Novice

V začetku je bila beseda
Danes pa nekaj o vseprisotni temi – varnosti. Nevarnost preži na nas iz vseh kotov in vsak trenutek nas lahko ugonobi vse od meča do lakote. In seveda virusov.
3

Novice

Razstava Begunske zgodbe od Bovca do Devina za začetek niza dogodkov Spomini/Memorie 1918–2018
Začenja se niz dogodkov z naslovom Spomini/Memorie 1918–2018 , s katerim se na Goriškem, Tržaškem in Videmskem poklanjajo letošnji obletnici konca 1. svetovne vojne.

Novice

80° anniversario delle leggi razziali
Il 18 settembre 1938 una folla esaltata dal discorso del Duce accolse con un boato l'annuncio delle leggi razziali.
Izjava dneva
link
Ariel Salleh
18. september 2018 ob 14:00 Nekatere moti povezovanje ženske in narave, kajti patriarhalni sistem, patriarhalne filozofije, patriarhalne religije, celo zakoni in ekonomske teorije so ženske zvedli na področje narave in jih ...
Več novic ...
Kazalo