Zadnjih 20 novic - Novice

Novice

Knjižnica na plaži dobro obiskana
Tudi to poletje boste na več lokacij slovenske Obale našli t.i. knjižnice na plaži. Gre za veliko omaro knjig, ki si jih lahko na plaži brezplačno izposodite.

Novice

Juncker zanikal, da bi bil pred tednom dni opit: Zahtevam spoštovanje!
Potem ko so se pretekli teden po slovesnosti ob robu vrha zveze Nato pojavili posnetki, zaradi katerih so se razširili namigi, da je bil predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker opit, so to ...
7

Novice

Nov sindikat delavcev izvajalcev pristaniških storitev
Približno 90 delavcev, ki v koprskem pristanišču delajo prek izvajalcev pristaniških storitev, se je povezalo v nov sindikat.

Novice

Dvorec Lanthieri bo tudi dom za 14 študentov
Projekt prenove Dvorca Lanthieri v Vipavi je predvidel tudi ureditev prenočitvenih zmogljivosti v zgornjem nadstropju objekta.

Novice

Radio Monošter praznuje
V Porabju od leta 2000 deluje Radio Monošter. Konec junija je edina radijska postaja Slovencev na Madžarskem postala polnoletna.

Novice

Živahno Poletje v Bazovici
V Slovenskem domu na Reki se je minula dva tedna (od 2. do 13.7.2018) na prireditvi z naslovom Poletje v Bazovici, pripravljeni za najmlajše, zbralo več kot dvajset otrok.

Novice

Mariborska knjižnica v Centrum
Mariborska občina se z Družbo za upravljanje terjatev bank pogaja o nakupu ene od nepremičnin v središču mesta za potrebe Mariborske knjižnice.

Novice

Mateja Vraničar Erman
Danes ni več čas, da se pogovarjamo, ali moramo banko privatizirati ali ne, privatizacija je neizogibna.
1

Novice

Radio Koper svetuje
Z visoko gospodarsko rastjo se Slovenija srečuje z vse večjim pomanjkanjem delavcev v posameznih poklicih. Zaradi tovrstnih potreb je tudi vse več vlog za izdajo delovnih dovoljenj.

Novice

Po padcu s strehe umrl 30-letni moški
V torek nekaj po 12. uri se je v Kostanjevici na Krki zgodila delovna nesreča, v kateri je s strehe padel 30 let star moški, ki je zaradi poškodb pozneje v bolnišnici umrl.

Novice

A gonfie vele i lavori alla scuola di Bertocchi
Nessun intoppo fino ad ora per i lavori di ristrutturazione in corso alla sede periferica di Bertocchi che accoglie alcune sezioni sia della scuola d’infanzia “Delfino blu” sia della scuola ...

Novice

Slovenia, settembre sarà il Mese dei libri. Il presidente Pahor: "la cultura è un valore"
Tradizionalmente considerato Paese di forti lettori, la Slovenia ha visto diminuire negli anni la percentuale degli amanti del libro e della lettura: nel 2014, periodo cui si riferiscono gli ultimi ...

Novice

Razvili krvni test za odkrivanje kožnega raka
Avstralski znanstveniki so razvili krvni test, ki zazna melanom v najzgodnejših stadijih. Gre za prvi test, s katerim bo mogoče enostavno zaznati kožnega raka, še preden ta postane smrtonosen.
14

Novice

Pozor, divjad na cesti!
Divjad je najbolj aktivna zjutraj in zvečer ter v toplejših mesecih, pojasnjuje Izidor Cojzer z mariborske območne enote Zavoda za gozdove: "Spomladi si srnjaki iščejo teritorije in eden drugega ...

Novice

Imamo politikante ali državnike?
Matej Tonin se je vsaj štirinajst dni pogajal za vstop v koalicijo. Potem ko je dosegel domala vse, je od pogajanj odstopil. Na prvi pogled se to zdi zelo neodgovorno, skrajno neodgovorno.
4

Novice

La CAN di Isola si mette al servizio di genitori e bambini
D: La coordinatrice culturale della CAN Agnese Babič ci spiega come è nata questa iniziativa e quali bambini vi prendono parte.

Novice

People with a monthly salary of 1,500 euros are affected by the apartment deficiency the most
For the majority of people, who are looking to buy a real estate, the current situation on the market is alarming, because the residential real estate prices have according to the Statistical Office ...

Novice

Tudi obiskovalci bazenskih kopališč se morajo držati osnovnih higienskih pravil
Voda v bazenih ni pitna, je pa razkužena. S tem se preprečuje razvoj različnih mikroorganizmov.

Novice

Piranska občina in Marina Portorož bi poravnavo lahko sklenili jeseni
Del svetnikov je, neuspešno, zahteval umik te točke z dnevnega reda.

Novice

Odprto za srečanja
Vodja Reševalne službe slovenske Istre, Izolan Igor Crnić, je letošnji dobitnik zlatega znaka, najvišjega priznanja Zbornice zdravstvene nege. V Zdravstvenem domu Izola je zaposlen že 25 let.
Izjava dneva
link
Mateja Vraničar Erman
1
18. julij 2018 ob 14:26 Danes ni več čas, da se pogovarjamo, ali moramo banko privatizirati ali ne, privatizacija je neizogibna.
Več novic ...
Kazalo